Ficatei flambati cu cartofi la cuptor zdrobiti

februarie 14, 2019

iconita

Ana Maria Ivan

IMG 20190212 WA0032

Inca de cand eram mica mi-au placut tare mult ficateii de pui. In ultimii ani nu stiu daca am reusit sa mananc de 2 ori insa. Pur si simplu nu am mai gasit reteta care sa ii faca gustosi fara sa fie uscati.
Nu mai sunt nici ficateii ce erau pe vremuri…

Sunt fericita ca aceasta reteta este pe placul celor din familia si mai ales pentru ca picii mei i-au mancat si le-a placut super mult asa ca o voi repeta cat de curand.

Eu am inceput cu cartofii pentru ca dureaza mai mult.
6 bucati de cartofi spalati bine, stersi de excesul de apa, sarati bine si inveliti in hartie de aluminiu, pusi intr-o tava si bagati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 2 ore si jumatate. Ii verificati din cand in cand cu o furculita. De obicei adaug langa ei sa se coaca si o sfecla rosie pe care o adaug in asa zisul piure de cartofi. Aroma e dementiala, dar de data aceasta nu am avut-o in casa. Daca aveti fetita sigur va zice ‘Piure de printesa’.

Cum se fac ficateii?
200 gr de ficatei
O ceapa mare taiata micut
7 catei de ustori pisati
O lingura de vin rosu sau alb
O lingura de coniac
Sare, boia dulce si iute dupa gust
Ulei si un cub de unt

Am spalat foarte bine ficateii, i-am scos atele si fierea si i-am sters bine pe prosoape de hartie.
Am pus la incalzit untul cu uleiul intr-o tigaie si am adaugat ceapa si calind-o bine.
Am adaugat ficateii si dupa 5 minute am turnat  si vinul.
Dupa alte 5 minute am adaugat si coniacul care de pe marginea focului s-a aprins si a ars deasupra tigaii. Nu tine mai mult de 10-20 de secunde apoi se stinge singur.


Lasati focul mic si mai invartiti in ficatei.
Dupa alte 5 minute stingeti focul si adaugati usturoiul, sarea si boia dupa gust (eu am pus foarte putin iute, astfel ca si copiii pot manca).
Lasati la odihna 5 minute in cratita.
Nu va faceti griji in privinta alcoolului pentru ca fiind gatit se dizolva, scopul lui nu este de a lasa vreun gust ci de a fragezi ficateii, care ies foarte gustosi.
Cat timp ficateii se odihnesc, scoateti cartofii, curatati si zdrobitii (daca aveti si sfecla adaugati-o acum). Adaugati unt, lapte cald si parmezan ras dupa gust.

Dati-mi de stire cum vi se pare reteta.

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!