Acum cativa ani am gustat aceasta prajitura/chec, nu stiu exact cum sa ii spun si inca de atunci mi-a ramas mintea la ea.
Ca multe alte lucruri, nu am indraznit sa cred ca o pot face, dar uite ca, de fapt nu e atat de greu pe cat credeam eu 😊.
Sincer abia astept sa o fac acum, in varianta de Craciun cu bucatele de portocala confiata si nuci. Ihmmm, oare cum o iesi? Va scriu daca imi iese si daca schimb ceva la reteta.
Acum, cred ca e perfecta.
Vasul in care se coace este extrem de important. De inaltimea lui conteaza si cat sta la cuptor.
Ce va trebuie?
3 oua la temperatura camerei
Un plic praf de copt
O ceasca mare ulei
2 cani faina
Un iaurt gras (150 gr)
O ceasca zahar brut
200 grame Afine
O mana de Migdale crude
Sucul de la jumatate portocala
Cum se prepara?
Mixati bine ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste.
Apoi adaugati uleiul turnat incet si iaurtul. Peste adaugati in valuri faina cu praful de copt.
Cand totul e mixat bine adaugati afinele, migdalele si sucul de portocala si amestecati cu lingura de data aceasta.
Vasul frecati-l bine cu unt pana sus.
Incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti pentru 45-55 minute.
Daca este vasul inalt poate sta si 55 minute. Daca vasul nu este inalt si coca formeaza un strat de 10 cm lasati-l in jur de 35-40 minute.
Faceti testul cu scobitoarea.
De ce va spun asta?
Pentru ca in retetele gasite de mine spunea sa stea 35 minute, dar nu spunea nimic de marimea vasului. Asa ca dupa 35 de minute am scos-o, am lasat-o la racit si cand sa o intorc am vazut cum e doar coca… sa lesin, nu alta.
Asa ca am indesat-o la loc, dezamagita ca probabil nu va iesi si am mai lasat-o inca 20 de minute, pana am facut testul cu scobitoarea.
Ei mare mi-a fost surpriza sa o si pot scoate perfect (cand a fost racita) din forma.
De gust…ce sa va spun, a disparut in 24 de ore. Este una dintre cele mai bune prajituri facute de mine si mie nu imi vine sa cred cat de usor este.
Aveti treaba in weekend 😊
Multa grija si iubire!