‘Lasa-l jos, ca il inveti in brate!’

‘Lasa-l jos, ca il inveti in brate!
E bebe acum dar vezi tu mai tarziu cand iti va rupe spatele.
Tu chiar nu vrei sa faci nimic fara bebe in brate?
Cat ai de gand sa il cari, pana la 18 ani?
Dar nu vezi ce mare e? Ditamai vlajganul si tu  tot in brate cu el.  E chiar rusinos sa nu mearga singur.
Da-te jos din bratele mamii tale, ca tu esti mare si nu e frumos!’

Le-am auzit pe toate, pe rand la cei trei copii ai mei. Cand la Maria, cand la Alexandru si nici acum nu sunt ferita. Ba mi se mai si adauga: Nu te-ai saturat la al treilea? Nuuuu! Nu m-am saturat. I-as tine in brate inca pe atat. Daca nu in bratele mele ar trebui sa se invete, atunci intr-ale cui?

Tinutul in brate este tot ce au nevoie inca de cand se nasc. In bratele mamei se simt in siguranta din primele momente de cand vin pe lume pana cand vor invata sa zboare. Si tot vor avea momente cand se vor intoarce in cuib. Apoi vin momente cand vrem noi si ei zic ‘pas’. Stati linistite, ca nu se invata ei in brate, ci noi.

Tinutul in brate ii ajuta sa:
Sa se linisteasca cand sunt agitati.
Sa isi dezvolte creierul.
Sa se simta iubiti si sa simta iubire.
Sa isi calmeze colicii sau durerile dentare.
Sa doarma bine.
Sa aiba o stare buna.
Sa aiba incredere in ei.
Sa se relaxeze.
Imbratisarile vindeca orice durere!

Cu Maria mica si dolofana

Nu exista moment mai frumos dintre o mama si puiul ei ca imbratisarile care ii leaga. Imbratisarile dintre ei este limbajul lor secret.

Cu Achim, ultimul meu bebelus

Imbratisarile sunt bune zilnic, iar la noi sunt zilnice. Maria are nevoie de ale ei, Alexandru pe ale lui iar Achim da o mare dependenta.

Bucurati-va cat puteti de mult pentru cadin acest tinut in brate tine prea putin, de obicei in jur de 1 an, pana cand incep sa mearga si sa exploreze tot ce e in jur. Apoi mai vin doar din cand in cand, cand e obosit, cand e suparat, cand s-a lovit si mult mai rar doar pentru ca vrea sa stea acolo. Maria mea imi sta in brate maxim 5 minute, apoi ma pupa si fuge pentru ca realizeaza ca mai are treburi de facut.

Luati-va copiii in brate ori de care ori plang, ori de cate ori fac o prostioara, ori de cate ori simt ei sau voi. Imbratisarile ajuta la dezvoltarea echilibrului emotional. Un copil imbratisat va fi un copil vesel, cu incredere si sigur pe el.

Un parinte imbratisat de copilul sau va fi mereu un parinte fericit! Nu exista prea mult in brate, exista in schimb prea putin!

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: