Cel mai greu lucru cand ai copii este sa te organizezi cu masa. Pentru unii este mai usor, gatesc o data la 2, 3 zile si in rest fac preparate super rapide, dar sunt si familii unde se gateste zilnic, ca la noi (rar mancam 2 zile la rand acelasi lucru) cand imi e imposibil sa gandesc ceva. Ba imi este greu sa urmaresc si meniul de la gradinita cu ce papa cei mari, sa nu nimeresc la cina ce au papat la pranz.
Greu dar nu imposibil. Cum de undeva trebuia sa o apuc, m-am apucat sa pun cap la cap ce mancam noi, cu ce retete deja am pe blog si sa va propun si voua un intreg meniu pentru saptamana viitoare.
Alimentele de baza pe care ar trebui sa le aveti mereu in casa sunt:
Faina, lapte, oua, unt, fructe (in functie de preferinte si sezon), paste uscate (eu le prefer proaspete si le tin in frigider), cartofi, drojdie si praf de copt.
Idei de gustari:
Briose cu banane si nuca
Cheesecake fara coacere
Biscuiti cu morcovi
Saratele cu iaurt
Crumble de prune cu mere
Nuci, caju si migdale crude
Mix de fructe si bete de legume (la noi se mananca morcovi si castraveti)
Propunere meniu:
Luni
Mic dejun: Pasta de avocado cu ou pe paine
(Mixati un avocado bine copt, 3 oua fierte tari, lime, ulei de masline, 2 frunze busuioc, un catel usturoi), servita cu rosii si branza sau cascaval
Pranz: Ciorba de rata (eventual facuta cu o zi inainte. Inca nu am apucat sa pun reteta mea pe blog)
Cina: Peste (noua ne place dorada sau bibanul de mare) la cuptor cu legume sau cartofi (mix cartofi dulci si cartofi albi) la cuptor
Marti
Mic dejun: Cereale cu lapte/iaurt
Pranz: Budinca din cartofi cu ou si cascaval (cartofi fierti, amestecati cu ou si cascaval, intr-un vas de sticla uns cu unt si bagati la cuptor la 180 grade pana se rumenesc)
Cina: Spanac cremos cu sos bechamel cu paine toast sau mamaliga (depinde de gusturi)
Miercuri:
Mic dejun: smoothie de fructe (2, 3 fructe la alegere, o lingura iaurt, nuci, cereale porumb)
Pranz: Supa crema de legume
Cina: Paste cu pesto facut in casa (pesto-ul facut de mine arata asa: busuioc, patrunjel, baby spanac, 3 catei usturoi, boabe de pin, parmezan, ulei de masline, lime, toate mixate bine).
Joi
Mic dejun: Tartine de paine cu unt si miere/dulceata si lapte cald
Pranz: Chilli con carne cu guacamole
Cina: Mamaliga cu branza si smantana (cand mamaliga e pe foc imi place sa pun si parmezan ras, cu 2 minute inainte sa o termin).
Vineri
Mic dejun: Gris cu lapte
Pranz: Pilaf cu ciuperci
Cina: Pizza cu aluat pufos
Sambata
Mic dejun: Omleta invelita in lipie (preferata noastra fiind tortilla)
Pranz: Supa crema de ciuperci
Cina: Chiftele marinate cu piure de cartofi
Duminica
Mic dejun: Clatite (aici pot fi cu banane/ricotta/afine) clasice sau pufoase
Pranz: Tarta sarata
Cina: Rasol de vita la cuptor cu legume
Daca va place si va ajuta meniul nostru va astept mesajele voastre si mai scriu cateva propuneri, pe care sa le rotiti sau combinati cum aveti chef.
Voi cum va organizati cu meniul?
Multa grija si iubire!