Pentru multi Pastele nu exista fara miel, pentru altii fara sarmale.
Noi miel am mancat 2 ani la rand pentru ca am fost la mama sau ne-a trimis mama.
Cand eram mica Pastele era aproape identic cu Craciunul, fara mari diferente: oua, sarmale, piftie si salata de bouef (cu pui, logic 😂). De cand sunt mare 😁🙋♀️ fac ce vreau eu de sarbatori si mereu imi place sa fac altceva.
Anul acesta avem pe lista asa:
Salata de ou din Oua vopsite
Pentru ca ciocnim multe oua fierte si mancate simple nu au vreun farmec, de cand il cunosc pe sotul meu, facem salata de ou.
Ingrediente:
6 oua fierte (iese si din doua, dar noi suntem multi), o lingurita mustar, sare, piper, ulei de masline, suc de la lamaie (dupa gust). Se mananca cu ceapa verde si ridichi proaspete langa.
Legume si branzeturi
Ador legumele proaspete asa ca am luat un pic din toate. Si eu si copiii suntem fani cascavaluri, asa ca am luat 3 feluri si din acestea. Tati le gusta mai putin.
Este usor si racoros. Pun putina afumatura, mai mult pentru gust si mai multa salata. Nu am apucat sa scriu reteta de bors desi ma chinui de multa vreme, sper curand.
Rata la cuptor cu sos de portocale si mix de cartofi copti
Anul acesta am ales sa lasam mieii in pace si sa ne concentram pe un ratoi de curte. Avantajul de a sta la tara si ai de unde il lua.
E prima oara cand il facem si am cautat indelung o reteta care sa ne faca fericiti. Nu vom face tot ratoiul, ci doar pulpele, lasand restul pentru alta data. Imi place mult Adi Hadean cum gateste, asa ca si acum am ales sa fac (apoape) reteta lui.
Ingrediente:
2 pulpe de rață / 6 fire usturoi verde
1 ceapa rosie mica (nu am ibdtraznit sa o schimb cu ceapa verde)
6 morcovi tineri / un pahar de vin rose
1 portocala / sare si piper
Pentru sos:
o portocala si o lingura zahar brun
Rostogoliti pulpele in sucul de portocala, apoi sarati si piperati bine.
Aranjati pulpele in tava si puneti usturoiul verde bucati taiat mic, ceapa taiata, doua junatati de portocala si sucul de la ele, plus paharul de vin.
Dati la cuptor la 170 grade pentru 45 de minute, intoarceti pulpele si mai lasati acoperit inca 45 de minute. Abia apoi inlaturati folia, mutati la 180 grade si mai lasati alte 45 de minute.
Pentru sos: puneti zaharul la topit, stingeti cu sucul de la portocala si adaugati si sosul ramas in tava, lasand la foc mic 10 minute.
Noi vom manca pulpele cu mix de cartofi albi si cartofi dulci copti in folie in cuptor, stropiti cu ulei de masline.
M-am incumetat greu sa o fac dar si cand m-am apucat, nu m-am mai lasat de ea. Reteta o gasiti AICI
Pasca fara aluat
Este cea mai simpla pasca, pe care o fac de cinci ani. Reteta completa o gasiti AICI
Anul acesta o fac fara merisoare si fara branza philladephia.
Am postat aseara reteta si o gasiti AICI
Iese dulce, dar daca va place mai dulce mai puteti adauga zahar. Este demential si da dependenta.
Uitandu-ma pe meniu deja mi se pare prea mult, dar avand in vedere ca nu le mancam pe toate la o masa, e perfect.
Spre exemplu dimineata voi bea cafeaua si copiii laptele cu prajitura cu nuca.
Gustarea de dupa masa va fi cu cozonac, iar seara pasca cu iaurt.
La praz vom manca salata de oua cu ciorbita si la cina vom manca friptura.
3 zile nu mai gatesc, ci vom juca jocuri.
Daca vreti puteti arunca un ochi si pe meniul de anul trecut, cand mielul l-am tinut in bait 3 zile si a fost demential. Reteta si meniul le gasiti AICI.
Meniul vostru cum arata?
Multa grija si iubire!