Toată viața am mâncat mucenici moldovenești din vecini. Nu mă omor după cei făcuți supă, mama doar așa știa să facă.
Azi mi-am luat inima în dinți, am citit câteva rețete și mi-am făcut propria rețetă cu ce îmi place mie. Mucenici ca o prăjitură…
Ce am pus la ei?
300 gr Făină
Drojdie proaspătă
2 ouă
20 gr unt topit
20 ml lapte cald
O linguriță miere de mană
Un praf de sare
Cum i-am preparat?
Am amestecat făină cu ouăle bătute bine, cu drojdia proaspătă bine frecată, cu laptele cald în care am topit lingurița de miere de mană, sarea și untul topit până a devenit un aluat.
Am frământat bine aluatul (10 minute) și l-am lăsat 2 ore la crescut. Apoi am luat câte o bucată de aluat, răsucit în cifra 8. I-am uns cu un ou bătut amestecat cu lapte.
I-am băgat la cuptor la 180 de grade pentru aproape 20 minute. La sfârșit am uns cu miere de mană și pus nucă deasupra.
Ador mierea de mană pentru că are gust de caramel și vi-o recomand. Pentru cine nu știe ce este mierea de mană, aflați că este singurul tip de miere care nu este extrasă de albine din polenul florilor ci din rașinile de brad.
Multă grijă și iubire!