Ador pâinea. Ador mirosul de pâine și mai ales gustul. Dacă nu ar fi de frământat probabil că mi-aș face mai des tot felul de rețete. Nu sunt fan aparat de făcut pâine. Nu știu de ce. Nu am încercat, prefer metoda clasică.
Irina, prietena mea de la DoamnacuCocgătește mi-a făcut cea mai bună pâine fără frământat dar cu semințe.
Ingrediente:
400 ml apa călduță; 7 gr. Drojdie uscată; 2 lingurițe sare; 2 linguri ulei;
500 gr făină; 100 gr de mix semințe
Toate amestecate bine cu mâna. Apoi lăsat la dospit o ora și jumătate.
Vă trebuie un vas de fontă cu capac băgat la cuptorul încins la maxim.
Când aluatul a dospit suficient îl puneți în vasul încins și apoi la cuptor pentru 20 de minute cu capacul pus și 20 de minute fără capac.
Poftă bună!