Povestea cristalelor sau cum sa tii ocupati trei copii

Primesc atat de des intrebarea ‘Cum e cu 3’ ca deja nu mai exista ‘Ce faci’.
Nu ma supar dar am zis sa va povestesc si voua.
Seara de la 5 si ceva Maria (4 ani si 5 luni) si Alexandru (2 ani si 10 luni) ajung acasa cu tati de la gradinita. Bineinteles ca vor toata atentia mea pe care le-o ofer cu drag si dor. Ne jucam ce vor ei si cat vor ei. Cel mai frumos este cand iesim afara.
Zilele trecute in schimb a plouat cam mult si am stat in casa. Sunt momente cand si mezinul (o luna) are nevoie sa pape la sanul mamei.
Ei, atunci e atunci….. eu sunt una, ei sunt 3 si cateodata toti vor la mine, fiecare cu nevoile lui.

Pentru ca eram fix cu jumatate de ora inainte ora de baita si de somn, iar cei mari inca aveau energie cat sa alerge dupa iepuri, am gasit o solutie pentru toti.

Eu nu ma puteam misca, caci bebe papa la san iar cei mari voiau sa faca miscare.
Uite asa le-am spus Povestea Cristalelor (inventata pe loc).
Maria si Alexandru si-au adus scaunele aproape de noi si au ascultat vrajiti.

Povestea Cristalelor si puterea lor

Se facea ca intr-o zi o vrajitoare nazdravana si-a dorit sa devina o Zana buna. Pentru aceasta ea avea nevoie sa stranga 4 Cristale, fiecare cu puterea ei: Cristalul bunatatii, Cristalul Darniciei, Cristalul Cuminteniei si Cristalul Blandetii.
Cele 4 Cristale erau ascunse bine si doar cele care le gasea, cu puterea lor putea sa se transforme in ceea ce isi dorea, cu conditia sa fie buni.
A plecat vrajitoarea in cautarea celor 4 cristale (imaginare) ce erau ascunse in Casa Familiei noastre.

I-am intrebat pe copii daca isi doresc sa gaseasca ei cristalele inaintea vrajitoarei si sa le imparta intre ei. Si Maria si Alexandru au fost incantati sa le caute, asa ca i-am trimis pe rand in colturi diferite ale casei (in special la etaj, ca sa faca multa miscare).
Cand gaseau Cristalul veneau la mine sa mi-l arate si sa imi spuna ce culoare are (ei spuneau ce culoare isi doreau) iar eu in functie de asta le spuneam ce putere are.
Pana la finalul serii Maria a primit Cristalul Cuminteniei si al Blandetii iar Aaron a primit Cristalul Bunatatii si al Darniciei.
Cand i-am intrebat in ce isi doresc sa se transforme cu Cristalele lor Maria mi-a spus ca vrea sa fie un Fluture iar Alexandru un Unicorn.

Jucam acest joc de 3 seri deja. Nu stiu cat va mai tine interesul, ce stiu este ca voi inventa si alte povesti de dragul lor..

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: