L-am descoperit pe Jamie Oliver acum 15 ani. Ador emisiunile lui. Are un talent de a povesti o reteta si de a infuleca tot ce gateste ca mie instant mi se face foame chiar si la lucruri pe care le detest de obicei.
De carti nu mai spun, primele doua le-am cumparat pentru povestile scrise si mai putin pentru retete.
Acum doua saptamani am vazut o reteta care arata demential cu mere si sirop.
Am notat-o repede si i-am facut-o Mariei ca tort. Nu este reteta originala, caci mereu gasesc sa schimb ceva dupa propriul gust.
Vi-o recomand pentru noaptea dintre ani, in loc de vreo prajitura cu ciocolata.
Sirop, Ce va trebuie:
Unt 80 grame unt
2 linguri zahar brut
Un praf de scortisoara
Un praf de cuisoare
Puneti toate ingredientele intr-o tigaie pe aragaz pana devine sirop.
Merele, sa fie decojite si taiate felii groase.
Adaugati merele in sirop si amestecati la foc mic pana se inmoaie.
Blat, ce va trebuie:
120 gr unt
2 linguri de Zahar brut
2 oua la temperatura camerei
225 grame faina cermuta
Cidru sec 50 ml
O Lingurita bicarbonat stinsa in suc de portocale
Coaja de la o portocala
Le bateti bine cu telul pana are consistenta unei smantani groase.
Asezati intr-o tava rotunda merele (fara sirop) si peste turnati aluatul si introduceti in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 35 minute.
Rasturnati budinca calda si turnati din siropup ramas peste ea.
Asa a aratat felia pentru Maria
Este dementiala calda, fix atunci. Eu am gustat ce se lipise de tava si a fost mult mai buna decat dupa ce o lasi la frigider. Eu am lasat acolo o noapte si am adaugat peste frisca de casa, motiv pentru care s-a uscat un pic.
Reteta spunea ca trebuie turnat peste tot siropul ramas si sa adaugi frisca doar peste ce mananci. Prajitura se pastreaza la temperatura camerei, nu mai mult de 24 de ore.
Eu va recomand sa o mancati in cateva ore dupa ce a fost facuta, e si pacat la cat de buna este sa o mai tineti.
Cine o mai pune pe masa de Anul Nou?
Multa grija si iubire!