Puterea unei mame se naște odată cu copilul ei!

martie 10, 2018

iconita

Ana Maria Ivan

mom superhero

Când a venit Maria pe lume nu-mi puteam imagina cum ar fi fost să am gemeni sau încă un copil foarte repede.

Am o prietenă cu gemeni născuți cu câteva luni înaintea Mariei și de câte ori vorbeam la telefon, ea se auzea mai bine ca mine. Îmi era și jenă să mă plâng că mie îmi este greu cu unul…

Ce nu știm dar aflăm abia mai târziu este că puterea unei mame se naște odată cu copilul ei. Mamele de 5 copii au 5 puteri, născute fiecare din pruncii ei.

Ne naștem odată cu copiii noștri!

Mama se formează și se dezvoltă odată cu copilul ei. Odată cu nașterea copilului se naște și mama. Asta înseamnă că femeia va experimenta o identitate nouă, experiențe noi, greutăți dificil de trecut dar și fericirea absoluta.

Frica cea mai mare care vine cu nașterea copilului este că nu vei fi o mamă suficient de bună.

Tot ce nu crezi că poți face, de fapt vei face atât de ușor și simplu și te vei întreba cum a fost viața ta de până atunci.

Pentru fiecare mama ce trăiește ea este cel mai greu și este adevarat pentru că este greutatea ei. ‘Greutatea’ asta depinde mult de mamă și de cum era obișnuită înainte de a avea copii dar și de copil și de personalitatea acestuia.

Există mămici (extratereste pentru mine) care trăiesc foarte bine cu puține ore de somn. Sunt copii care dorm toată noaptea din primele săptămâni (Slavă cerului că și ai mei au făcut parte din categoria asta). Suntem diferite ca mame și avem copii atât de diferiți.

Ce mi s-a părut mie cel mai greu? Lipsa somnului și trezitul în timpul nopții din primele săptămâni. Am făcut față? Cu brio. Îmi luam puterea în fiecare dimineață din ochii lor minunați, gângurelile dulci și îmbrățișarile lungi. Și nimic nu mi se mai părea greu.

Ce te poate ajuta să treci mai ușor peste toate grijile?

1. Un program bine pus la punct ajută să fiți mai organizate cu timpul vostru și al bebelușului
2. Grija pentru voi și pauze cât mai dese de la mămicie
3. Ajutorul celor din jur
4. Răbdare și înțelegere pentru propria persoană

Odată cu nașterea puiului vostru mamele învăța să zboare și să treacă munții.

Voi câte ‘puteri’ aveți?

Multă grijă și iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: