Saratele cu iaurt si branza telemea

Ca mame stim toate ca timp de mancat nu ne prea ramane. Azi aveam frigiderul aproape gol, in sensul ca nu aveam nimic de ciugulit. Mancare gatita nu aveam chef, deci ce-i de facut? Aveam pofta de niste saratele bune, dar cofetaria e departe de casa si nici nu sunt ca cele facute de mine, zise modestia din mine…

Abia asteptam sa culc copiii si sa fac repede aluatul.

Ce va trebuie?

150-200 gr iaurt gras (eu folosesc unul de bivolita, are si o savoare foarte buna)

300-400 gr faina

1 pachet unt de masa la temperatura camerei

25 gr drojdie proaspata (sau uscata)

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

1 ou (pentru uns)

Amesteci intr-un castron mai mare faina si untul taiat bucati. Adaugi drojdia frecata dinainte cu zaharul si sarea. Amesteci iar. Adaugi si iaurtul si framanti 2,3 minute cat sa ai un aluat inchegat si elastic.


Apoi il aranjezi, il lasi in castron, il acoperi cu o carpa de bucatarie si il lasi la dospit 20 minute la temperatura camerei.

Dai drumul la cuptor la 180 grade. 

Pui faina pe blat, iei aluatul, il intinzi, il tai bucatele cum va place, il ungi cu oul batut bine si adaugi branza.


Dar puteti adauga chimen, susan si ce va mai place voua. Am facut cateva pentru Maria si pe restul am mai adaugat un praf de sare, asa ii plac sotului meu.

Le bagati la cuptor pentru 12-15 minute (pana sunt rumenite).
Noua ne-au iesit 4 tavi. Prea putine pentru pofta mea!

 

Pofta buna!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!