Spanac cu sos bechamel

ianuarie 31, 2019

iconita

Ana Maria Ivan

20181211 123312 1 scaled

Pana acum cativa ani nu cred sa fi mancat spanac mai mult de doua ori. Acum ceva vreme am descoperit babyspanac, care imi place mult mai mult decat varianta clasica de spanac. Nu e asa atos si parca nici amar.
In copilarie mama, cred ca multe alte mame, stia doar o reteta de spanac, pe cea simpla de post, sau cu ou ochi.

Acum in sarcina, bebe Achim a cerut orice verde si preferatul lui a fost spanacul.
Dupa ce am incercat mai multe variante, m-am oprit la una pe care o ador.
Extrem de simpla de facut si culmea si pe placul copiilor. Cand fac e musai sa le fac si lor. E bun simplu pe paine prajita, cu bacon crocant sau chiar si oua ochi.
Incepeti cu sosul Bechamel, varianta simpla.

Ce va trebuie?
O lingurita de unt
200 ml lapte fierbinte
O lingura faina
2 linguri smanatana
Sare si piper dupa gust
Spanac baby
2 catei usturoi

Puneti untul la topit si adaugati lingura de faina amestecand cu un tel. Dupa 30 se secunde adaugati laptele (fierbinte) treptat amestecand fara sa va opriti ca sa nu faca cocoloase.
Cand totul are o textura cremoasa adaugati spanacul. Dupa 20 de secunde adaugati smantana, sarea si piperul. Lasati la foc mic maxim 5 minute, fara sa va opriti din amestecat. La sfarsit adaugati usturoiul taiat marunt si inchideti focul.

Pofta buna si sa imi spuneti daca nu a fost bataie pe el😉

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!