Încă de ieri am vrut să fac o supă cremă de conopidă, doar că ieri am ieșit la piață și am uitat să cumpăr conopida. Azi a uitat tata. Și pentru că stă într-o zonă departe de oraș, am ales să iau dovlecei de la magazinul cel mai aproape de el (altceva nu am găsit).
‘Bun, îmi zic. Și cum fac supa cremă de dovlecel vegană?’
Am căutat pe net câteva rețete, dar toate conțineau cartofi, pe un singur site am găsit că poți înlocui cartofii din supele cremă cu orez integral.
Ce am folosit?
2 morcovi
O felie de țelină
2 cepe potrivite
Un păstârnac grăsanel
O mână de orez integral
3 dovlecei fără semințe
La final am dres cu o lingură de unt vegetal din cocos și 2 linguri de lapte de cocos.
Am pus la fiert rădăcinoasele și orezul, la final am adăugat dovlecelul.
La mixer am pus morcovii, orezul, păstârnacul, dovleceii, untul și laptele de cocos.
A ieșit super cremos și super bun și a fost cina din seara aceasta pentru toată familia.
Pe tata am reușit să îl impresionez deși prima impresie când a văzut bolul a fost: ‘mâncăm mâncare de bebeluși?’
Pentru că aveam niște pâine veche de câteva zile, le-am făcut crutoane, iar Mariei i-am făcut din pâinea ei. Peste pâine am adăugat ulei de măsline și cimbru. Ar fi mers și niște busuioc, dar nu am găsit printre condimentele tatei.
Am făcut mai multe crutoane pentru că îmi place să am ce crănțăni sănătos. E o idee foarte bună pentru cum puteți refolosi pâinea mai uscată.
Săptămâna viitoare vreau după această rețetă să încerc cu conopidă în loc de dovlecel și crutoane din bacon 😬.
Musai de încercat și salvat rețeta!
Viața e o bucurie!
Ana Maria
Apreciază:
Apreciază Încarc...