Tartă cu prune, cremă de mascarpone și un strop de ciocolată albă

octombrie 29, 2021

iconita

Ana Maria Ivan

P 20211028 185335 1 1 01
Tartă cu prune, cremă de mascarpone și cu un strop de ciocolată albă este pentru prima oară când fac și pot să mă laud că a ieșit delicioasă!
În primul rând aluatul este diferit față de ce am făcut până acum, având ouă și smântână și fiind foarte gustos.
Toată familia iubește aceste fructe și le mâncăm în toate variantele posibile: coapte ca atare sau în prăjituri, găluște sau tarte.
Ieri m-am întrecut pe mine cu această tartă, care nu doar că arată tare bine dar nu te poți opri doar după o felie.
Deși am fost singură cu băieții acasă, am reușit să o fac rapid. După somnul lui Achim, am pregătit aluatul, pe care apoi l-am băgat la frigider (aproximativ o oră și jumătate) cât am ieșit afară în parc. Imediat ce am intrat în casă l-am scos din frigider și l-am lăsat pe blat, fix cât am dezbrăcat copiii și i-am lăsat la desenat și eu am reușit să fac umplutura.
☀️Ce aveți nevoie pentru aluat:
120 grame unt rece de la frigider
180 grame de făină
Un gălbenuș de ou de la temperatura camerei
O lingura de zahăr brun
2 pliculețe zahăr de Bourbon
2 linguri de smântână grasă
Faină cat cuprinde pentru când întinzi aluatul
Am pus ingredientele într-un bol pe rând: mai întâi untul cu făina, pe care le-am amestecat cât am putut de bine, apoi am adăugat și restul de ingrediente. Am frământat până a devenit un aluat elastic dar fără sa fie lipicios.
Apoi l-am introdus la frigider (pentru o oră și jumătate).
P 20211028 151752 1 01

Așa arată la final

☀️Ce aveți nevoie pentru umplutură
Prune bune! Savuroase și dulci și atunci NU ai nevoie să le mai adaugi zahăr
Crema se face din:
250 grame mascarpone
2 ouă la temperatura camerei
O lingură zahăr brun
Un pliculeț zahăr de Bourbon
O linguriță de scorțișoară
Un praf de sare
4 bucăți mici de ciocolata albă topită sau la cât mai moale (dacă o lăsați undeva la căldură)
Toate ingredientele le-am pus odată și le-am amestecat cu telul până a devenit o cremă ușoară.

P 20211028 173659 1 01

P 20211028 174003 1 01

După ce a fost scos din frigider

P 20211028 174610 1 01

Gata de băgat la cuptor

Aluatul l-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute la 200 grade.
Apoi am pus peste el prunele și crema și l-am reintrodus pentru 30-35 de minute la 180 grade.
Am lăsat tarta înăuntru până când s-a făcut complet și abia după am tăiat din ea.
P 20211028 183519 1 01

Așa arată în cuptor

P 20211028 185335 1 1 01

La final

🌺O rețetă bună de salvat și refăcut des și cu alte fructe, precum caise, piersici sau căpșuni.
Prunele fac diferența însă la savoare, mai ales dacă sunt netratate și gustoase. Eu le-am luat de pe www.froopt.ro unde veți găsi doar legume și fructe bio și netratate, dar și alte produse delicioase.
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!