Tort cu bezea si ricotta

Aseara au venit fratii mei cu sotiile in vizita. Mare eveniment! Fratele cel mare locuieste in Anglia deĀ  aproape 7 ani si vine in tara o data sau de doua ori, deci va inchipuiti ce fericire mare este! Stiam ca vom face un gratar, iar la garnitura am bagat niste cartofi cu usturoi si ulei de masline la cuptor. Iar la desert am servit un tort de bezea pe care am inceput sa-l fac luni seara si l-am terminat ieri.

Am stricat multe bezele la viata mea, asa ca pe asta am pazit-o bine! Sotul rade de mine la cate oua am aruncat. Asta pentru ca mie nu-mi plac bezelele – creta, cum le numesc eu, ci cele lipicioase si gumate. Reteta este simpla dar ii trebuie timp sa se faca.

Ce am folosit?

Bezeaua:

  • 5 albusuri de ou (oua ce au stat la temperatura camerei cateva ore)
  • 4 linguri de zahar brun
  • 2 zahar de bourbon

Crema:

  • 1 cutie de ricotta
  • 4 linguri gem de caise
  • Capsuni pentru decor

Am batut spuma albusurile, am adaugat cate o lingura de zahar brun pana se topea, la sfarsit zaharul de bourbon. Am bagat la cuptorul incins la 140 grade, pentru 20 de minute, apoi la 120 grade pentru 40 minute. Am facut bezeaua seara si dupa ce am oprit cuptorul, am lasat-o sa se raceasca in cuptor pana a doua zi. (nu deschideti deloc cuptorul de cand ati bagat bezeaua).

Crema: am batut cu mixerul ricotta cu gemul de caise pana s-a facut o crema, apoi am pus-o la frigider.

A doua zi am asamblat tortul iar la partea de sus am adaugat frisca facuta tot de mine. Sper sa va placa. Pofta buna!

Multa grija si iubire!

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!