Am gustat acum 4 ani acest tort, intr-o primavara frumoasa si am crezut ca il voi devora tot.
Este completarea perfecta dintre ciocolata si cirese, adica suficient de dulce cat sa iti doresti sa mai mananci, dar in acelasi timp racoritor de la fructe.
2 ani doar am mancat cand il facea vecina si nu ma incumetam sa il fac. Pana doar o felie din cand in cand nu a mai fost suficient si am indraznit sa il fac.
Am incercat o singura data si cu alte fructe, dar va spun, isi pierde tot farmecul. Poate cu mango, ar mai merge… Ihm, e de testat.
Pana atunci va las cum am facut eu tortul si cum il face, minunatea mea vecina Andreea de la TasteBazaar, a carei reteta o gasiti AICI.
Ce va trebuie la blat:
175 grame faina cernuta
150 grame unt topit si racit
3 oua
100 grame cicolata cu lapte razuita
100 gramte ciocolata cu lapte bucati
2 banane mici coapte
2 linguri de zahar (sau mai mult daca il vreti mai dulce)
3 linguri de lapte rece
Un praf de copt
Apoi am mixat ouale, zaharul, untul topit si laptele, apoi am adaugat faina si praful de copt.
Ce va trebuie la crema:
200 grame ciocolata alba
200 grame mascarpone
100 grame ricotta
50 grame smantana (normala)
Am topit la bain marie ciocolata alba si am lasat-o la racit cateva minute.
Cand blatul s-a racit l-am taiat pe mijloc in doua parti.
L-am lasat la rece macar cateva ore, inainte sa il tai. Tortul acesta e o dementa.
Pofta mare!