Trăim în țara lui ‘mie nu mi se întâmplă’ și totuși mor copii

februarie 21, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20220103 124512 1 01
Nu știu detalii în cazul  băiatului de 8 ani din Arad care a murit într-un accident de mașină ce s-a răsturnat, dar știu prea mulți părinți care spun des că lor nu li se întâmplă și își lasă copiii fără centură sau scaune adecvate vârstei lor în mașină.
Nu vreau să îmi imaginez ce este în sufletul bărbatului (în unele ziare am găsit că era o tânără) de 32 de ani care era la volan și nici în al părinților. Încă o tragedie despre care scriem atât de mulți în speranța că ceva se va schimba.
‘Un accident grav s-a petrecut duminică, 20 februarie, în județul Arad. Un autoturism s-a răsturnat într-un sens giratoriu de pe DN 79. Din păcate, în urmaaccidentului, un copil în vârstă de opt ani a decedat. Acesta se afla pe bancheta din spate. Alți cinci au fost răniți, după un accident în zona localității Santana din Arad.
Tragedia s-a produs în ieri dimineață atunci când cei șase copii, cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani, toți din județul Bihor, se aflau într-o mașină condusă de o tânără de 32 de ani și se îndreptau către Arad.’
Mai multe găsiți și aici: https://specialarad.ro/update2-doua-accidente-in-judet-la-ghioroc-si-pe-soseaua-curtici-santana/
✋✋✋5 și 13 ani. Legal, copiii între 5 și 12 ani trebuie puși în centuri în scaune auto potrivite vârstei și înălțimii lor.
Copiii NU ar trebui lăsați în mașini dacă nu sunt asigurați!
📍Anii trecuți am fost la evenimentele susținute GRATUIT pentru părinți de către cei de la Siguranță Auto Copii, în care părinții împreună cu cei de la Titi Aur pot încerca un simulator unde vezi înveți ce trebuie să faci dacă te răstorni cu mașina și la care simți cum se simte un accident în care mașina este oprită brusc.
Deși aceste evenimente sunt anunțate din timp și sunt ținute în parcuri, foarte puțini, mult prea putini părinți le încearcă!
‘Nu au timp’, ‘nu sunt interesați’, ‘noua nu nu se întâmplă’, ‘avem mașini sigure’.
Suntem pe primul loc în Europa la copii decedați în accidente auto!! Pentru că nu ni se întâmplă!
🙄🙄🙄🙄🙄’Hai lasă, că nici tu nu ai crescut în scaun auto!’
Da, acum 30 de ani nu se puneau copiii în scaune auto, dar știți care e diferența? Numărul de mașini!
În copilărie (la începutul anului 1990) aveam pe strada mică pe care am copilărit 4 mașini: o Skoda micuță, o Lada, un Opel și trabantul verde al tatei. Acum nu ai unde arunca un ac de mașini, trotuarele sunt ocupate la fel ca și ambele părți ale străzii. Am fost anul trecut cu copiii să le arăt strada pe care am copilărit și am parcat la două străzi, pentru că nu am găsit un loc de parcare liber.
Da, mi-am petrecut vacanțele, jucându-ma tot drumul pe bancheta din spate a mașinii împreună cu frații mei. Nici vorbă de centură. Dar pe atunci abia te întâlneai pe stradă cu vreo mașină. În cursul weekendului nu aveau voie toate mașinile să circule, ci pe rând, cele cu soț și cele fără soț.
Cum putem compara vremurile de atunci cu cele de acum?
🙏🙏🙏Îmi pare tare rău pentru această tragedie și pentru toți copiii care și-au pierdut viața în vreun accident auto pentru că nu era pus într-un scaun auto sau căruia îi lipsea centura.
Nici un părinte nu vrea răul copilului său, dar vă rog haideți să schimbăm afirmația cu ‘nouă nu ni se întâmplă’. Tuturor ni se poate întâmpla!
Aveți grijă de copiii voștri și asigurați-i la fiecare drum!
Centura și scaunul auto salvează vieți!
Viața e o bucurie! (Sau ar trebui să fie)
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: