Trucuri despre cum să ai un ten frumos (ritualul meu de îngrijire al feței)

ianuarie 24, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20220124 095208 1 01
Am 38 de ani, curând 39 și nu îmi permit să nu am grijă de tenul meu.
Am început la 14 ani să folsoesc cremă hidratantă și un ritual de curățare al feței.
Nu am avut niciodată probleme cu tenul și nu am avut acnee nici măcar în adolescență. Cu siguranță am o genă bună pentru că nici mama și nici tata nu au riduri foarte profunde și nici pe fața lor nu se vede vârstă pe care o au.
Când eram mică, citeam prin reviste ce fel de măști să îmi prepar acasă și lucrurile la vârsta aceea le făceam ‘băbește’. Îmi curățam tenul o dată pe săptămână cu un amestec din mălai și miere și îmi făceam măști din smântână grasă, miere și vitamina E.
Ce cred că m-a ajutat foarte mult a fost că nu am dormit machiată nici măcar o noapte! Nu știu cum este să te trezești cu rimel lipit de gene sau fața plină de machiaj. Chiar și când veneam din club în tinerețe, la 4 dimineața, păstram lângă pat discuri demachiante cu laptele demachiant și cremele pe care mi le aplicam cu ochii închiși. Toate colegele de cămin râdeau de mine, pentru că eram singura care făcea asta.
Mai târziu mi-am trezit colegele de serviciu, atunci când aveam ședințe în deplasare, pentru că îmi puneam ceasul să sune mult mai devreme pentru a mă demachia pe întuneric și apoi pentru a îmi aplica câte o mască pe față și mai dormeam 20 de minute cu ea pe față.
Dar cine era la 8 dimineață la ședințe cu tenul proaspăt?
Nu am fumat niciodată și alcool beau rar și puțin, doi factori care afectează tenul pe termen lung.
Ce încerc să vă spun este că NU m-am trezit la 30 și ceva de ani, că brusc e musai să am grijă de tenul meu, ci că dacă am un ten care arată grozav este pentru că e o întreagă muncă de ani de zile la el.
Nu e niciodată prea târziu să începeți să aveți grijă de voi, mai ales că sunt atât de multe proceduri care vă pot ajuta să recuperați anii pierduți, dacă a fost cazul.
Și eu mă strădui să ajung o dată pe lună la estetician, pentru că ce se face în salon, nu prea poți face acasă.
Nu vă recomand musai produsele folosite de mine, pentru că fiecare ten este diferit, ce vă recomand este să le schimbați la câteva luni și să vedeți care vă plac și vi se potrivesc. Eu la 3 luni schimb crema de față și de ochi, câteodată chiar firma.
📍Cum am grijă de tenul meu?
Dimineața și seara mă demachiez iar pentru asta folsoesc apă micelara și tonic de față.
O dată pe săptămână folosesc o cremă de microdermoabraziune, care este ușoară cu tenul și nu îl agresează. Îmi curăță celule moarte și îmi lasă tenul foarte catifelat.
După ce curăț bine cu această cremă exfoliatoare, aplic mereu mască pentru față, plasturi în jurul ochilor și un scrub balsam de buze, cu care stau câteva minute bune.
Dimineața și seara după ce mă demachiez, folosesc ser cu cafeină pentru ochi (cearcăne și pungi) și un ser fiolă pentru față. După serul fiolă, doar seara, aplic și ser cu retinol. Apoi crema de ochi și crema de față.
Iau vitamine și minerale pentru ten, câte 3 luni (de două ori pe an) și beau colagen cu peptide.
Din întrebările primite:
‘Cum pot reduce ridurile profunde?’
Singurele riduri care mi-au dat bătaie și de care nu am reușit să scap altfel, sunt cele de pe frunte, astfel că am deja doi ani de când o dată la 6 luni, merg la medicul dermatolog, pentru injecții cu toxina botulinica, pe care mi le aplică doar pe frunte. Nici o altă procedură nu are același efect, pe termen lung.
Atenție, dacă începeți aceste proceduri, să nu le faceți niciodată cu altcineva în afară de un medic dermatolog, pentru că este singura specialitate care cunoaște efectele și locurile în care pot fi aplicate, asta daca nu vrei să te desfigureze sau să aibă cine știe ce efecte adverse nedorite.
‘E suficient să îmi fac toxina botulinica pentru ca tenul meu să arate bine?’
Textura pielii și hidratarea lui NU ține de aceste injecții, așa că musai să aveți grijă de ten.
Îngrijirea tenului nu e musai să fie făcută cu produse scumpe, dar e musai să o faceți zilnic și să îi acordați atenție. Nu aveți nevoie de toate produsele din poze, ci un ser de ochi, unul de față, o cremă de ochi, o cremă de față, apa micelara de demachiere, un scrub de față și o mască.
Aveți un ritual de îngrijire?
Ce nu vă lipsește din el?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: