Turte cu unt, usturoi si patrunjel (lipii naan)

Le-am descoperit acum câțiva ani dar greu m-am apucat de ele. Mi se păreau complicate și greu de făcut, dar uite că pofta a învins teama că nu mă voi descurca. Și au ieșit demențiale. Le fac acum de câteva ori pe an și îmi ies la fel de bune mereu. (Nu des, pentru că îngrașă 😬😬😬).
Primele doua le mănânc de obicei goale, fierbinti, caci nu imi mai trebuie nimic.
Le-am mâncat la friptură, la creveți în unt sau chiar feta la cuptor cu legume.

Ce va trebuie pentru aluat:
Apa calda 1/4
O lingurita de miere
Drojdie uscata plic
Lapte cald 3/4
Jumatate de iaurt de bivolita
Faina 600-700 grame (cat incape)
Sare praf
O lingurita de bicarbonat
Unt topit simplu de uns

P 20220725 153509 01

P 20220725 173953 01 1

După ce a stat la dospit

Ce va trebuie pentru uns, dupa prajit:
Unt topit amestecat cu un praf de sare, 3 catei usturoi si patrunjel taiat marunt

Intr-un bol puneti mierea, apa calda si drojdia si lasati-le 5-10 minute la odihni.

Adaugati laptele, iaurtul, bicarbonatul, sarea si faina pana se incorporeaza toata faina si devine un aluat.
Framantati 2-5 min, puneti aluati intr-un bol si il lasati la dospit o ora, acoperit cu o folie de plastic la loc cald.

P 20220725 174326 01

Întind foaie și tai

P 20220725 175306 1 01

Dupa ce trece timpul, impartititi aluatul in mai multe bile mici.

Intindeti fiecare bila, ungeti turta pe ambele parti cu unt simplu si puneti 1 min pe fiecare parte in tava incinsa si unsa cu ulei de masline.

P 20220725 180523 1 01Cand le scoateti le mai ungeti o data cu untul cu sare, usturoi si patrunjel.

P 20220725 181301 1 01

Cu usturoi

Le lasati la racit sau le mancati calde, cum va lasa inima. Important este sa faceti cat sa ajunga la toata familia.

P 20220725 184527 01

Merg minunat cu feta la cuptor cu legume

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!