Top 5 scaune auto copii 0-3 ani

noiembrie 6, 2019

iconita

Ana Maria Ivan

20191010 141646 1 min scaled

Stiati ca?

Cauza principala a mortii provenite prin ranire neintentionata si ranire prin violenta la copiii intre 2 si 14 ani o reprezinta accidentele de masina?

Jumatate dintre cazurile in care copiii au fost ucisi in accidentele auto, au fost din cauza faptului ca acestia NU purtau centura de siguranta, NU erau pusi in vreun scaun auto sau NU erau instalati corect in acest scaun.

Unul dintre factorii cheie care pot determina riscul accidentarilor, in cazul copiilor, este si alegerea unui scaun nesigur (care a picat testele suplimentare de impact sau nu le-a facut nicodata).

‘Bratele mamei sunt cele mai sigure.’
‘Eee, pe vremea mea nu exista scaun auto si nu a mai fost vreo problema.’ – Ma ingrozesc de cate ori am auzit asta.

Din bratele mamei copiii zboara cel mai usor prin parbriz la un impact. Pe vremea noastra ne uitam la TV alb negru. Inca o mai faceti? Pe vremea noastra erau doar cateva masini pe strada, acum sunt milioane.

Azi, continui seria recomandarilor de scaune auto pentru copii. Cu siguranta copilului nu ne jucam, mai ales cand traficul este din ce in ce mai aglomerat!

As vrea sa ma opresc in mod particular asupra unei selectii de scaune auto din categoria Rear-Facing prelungit. Este vorba despre un top personal de scaune din categoria Rear-Facing prelungit, scaune care au trecut prin testul de impact Plus. Lista scaunelor auto in ordinea crescatoare a preturilor

CERTIFICARI!

In momentul de fata scaunele de pe piata pot fi conforme cu standarul R44 (un standard mai vechi ghidat dupa greutatea copilului) sau cu standardul i-Size sau R129 (NOUL standard de omologare ghidat dupa inaltimea copilului si cu cateva elemente specifice de siguranta).

TOP 5 SCAUNE AUTO 0-3 ANI

axkid move lateral 1  

Axkid Move este un scaun auto din categoria RF prelungit, omologat R44.04 si recomandat de la 9 la 25 kg, testat Plus si care are marele avantaj al unui pret extrem de accesibil, existand mari sanse ca in perioade de promotii (gen Black Friday) sa il puteti achizitiona la un pret sub 1000 lei.

Montajul acestui scaun se face exclusiv in centura masinii cu prindere in 3 puncte, cele 2 centuri aditionale si un picior suport, iar pentru a obtine un grad de inclinare mai bun se recomanda o pana de ajustare tot de la Axkid (nu de la alt producator).

Pret: 1.399 RON

axkid minikid petrol axkid minikid petrol[/caption]

Axkid Minikid 2.0 face parte tot din categoria scaunelor RF pana la 25 kg, fiind la randul lui un scaun auto testat PLUS. Sistemul de prindere este tot in centura masinii. Materialele textile ale acestui model sunt de o calitate mult mai buna.

Este de admirat pozitia extrem de fixa, rigida pe care o are acest scaun atunci cand este corect instalat in masina, iar pana de ajustare si cele 5 pozitii de inclinare, fac din Minikid 2.0 un scaun auto nu doar foarte sigur, ci si extrem de confortabil..

Pret: 1.899 Ron

574934637.besafe izi kid x3 i size  

Un scaun pe care il plasez in topul preferintelor privitoare la siguranta, dar si la calitate este modelul Besafe iZi Kid X3 i-size. Este un scaun pentru care ADAC a conferit o nota excelenta la testele de impact si anume 1.8 si care a fost incadrat de WHICH in categoria BestBuy si a fost desemnat castigator si la testul danez Tænk si la testul olandez Dutch Consumentbon

Acest model se foloseste de la 6 luni la 4 ani (61-105cm), fiind un scaun de generatie noua cu omologare i-Size si tot pentru ca are o astfel de omologare speciala are prindere in ISOFIX (un must al standardului i-Size) si o protective speciala la impact lateral.

Pret: 2100 – 2.350 RON

528386343.britax romer swingfix i size

De la Britax-Romer, in selectia de astazi voi include modelul Swingfix i-Size, un alt mare castigator in materie de siguranta la testele de impact, fiind vorba de un scaun care a primit la ADAC nota 1.7 (excelent pentru aceasta grupa de vasrta, adica 0-4 ani).

Scaunul a fost testat si Plus, fiind un scaun cu rotatie la 90 grade pentru a facilita urcarea si coborarea micului pasager din scaunul auto (cele cu rotatie 360 grade nu intra in testarea Plus).

Ce sa va mai spun: materiale premium, pozitie extremn de confortabila a copilului, instalare in sistem Isofix si super-protectie la impact lateral.

Pret: 3.100 RON

11008117 BeSafe iZi Twist i Size Metallic Melange Right 1 600x600 1  

Am lasat la sfarsit un model de scaun care m-a impresionat extrem de mult la ultimul targ de profil si anume Besafe IZi Twist, un model rotativ, cu rotatie la 90 grade de la binecunoscutul producator Norvegian.

Pe langa toate caracteristicile pe care le intrunesc toate celelalte modele din selectia mea, acest nou scaun Besafe are cateva plusuri pe care nu le-am intalnit la niciun alt model: sistem de verificare a unghiului corect de montaj cu un boloboc special-Universal Level Technology™ (la fel ca la scaunele auto din Statele Unite ale Americii), cel mai inovativ sistem de protectie in caz de impact lateral, adica Dynamic Force Absorber™, sistem care, asemeni unei trambuline elastic, incetineste efectul brutal al impactului asupra copilului. Iata si un link extrem de util pentru a intelege cum functioneaza acest sistem absolut genial: .

Sa va mai povestesc si ca acest model a fost certificat in Gemania ca fiind extrem de ergonomic, sau in traducere libera, extrem de prietenos cu spatele copilului de catre AGR.

Modelul va fi disponibil pe piata din Romania in luna decembrie a acestui an, va aveas un pret estimativ de 2800 lei si pana atunci poate fi testat, la fel ca toate modelele incluse in selectia mea la Centrul Siguranta Auto Copii, acel loc in care primesti cele mai bune si mai obiective sfaturi in materie de alegere, instalare si intretinere scaune auto pentru copii pentru tine si pentru masina pe care o ai.

Alegeti cu grija si pe segmente de varsta! Saptamana viitoare vor si scaunele pentru varsta 4+ si cum sta treaba cu inaltatoarele. Saptamana trecuta am scris despre Top 5 Scoici pentru bebelusi.

Nota: articolul a fost revizuit si aprobat de specialistii acreditati IOSH de la Centrul de Siguranta Auto Copii.

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: