5 lucruri care nu lipsesc dintr-o casă inteligentă

februarie 24, 2023

iconita

Ana Maria Ivan

Compress 20230224 195005 5873

5 lucruri care nu lipsesc dintr-o casă inteligentă

Inteligența artificială este un fenomen ce ia amploare din ce în ce mai mult și la noi in țară. Când George Buhnici, fostul prezentator de la ‘I like IT’ și-a construit o casă inteligentă, am fost fascinată.
În țările asiatice, casele inteligente sunt deja o constantă și o moralitate, cu tot felul de lucruri care fac viața super ușoară, de la intratul pe ușă până la somn.
Sigur că mulți visează să apese pe un buton și totul să fie făcut, dar oare ce înseamnă acest lucru?
Putem să ne imaginăm cum ar fi, dacă sunteți sau nu fani ai acestui stil de viață. Un exercițiu de imaginație nu strică.

Robotul care curăță podeaua singur

Apeși pe un buton de la distanță sau îl programezi și când ajungi acasă, casa este curată. Un vis împlinit, nu?
Doar că, pentru acest tip de robot trebuie ca și casa să fie aranjată într-un stil minimalist, caloriferele să fie suficient de înalte, astfel încât să nu rămână prins in ele, și colțurile late.

Mașina de spălat cu uscător, 2 în 1

Până de curând, variantele 2 în 1, nu erau foarte productive, dar iată că un producător de electrocasnice a lansat maşina de spălat cu uscător cu i-DOS, sistemul inteligent de dozare automată a detergenţilor, cu un program de spălat de doar 15 minute, o durată aproape record.

Chef bucătar la tine acasă

Cum ar fi să poți experimenta ce înseamnă un restaurant premium chiar în confortul propriei locuinţe?
Un nou cuptor inteligent face deja furori. Clienții pot comanda online meniurile dorite, acestea sunt livrate de către un serviciu special de curierat a doua zi. Toate ingredientele sunt deja pregătite pentru a fi introduse în cuptor, iar timpul mediu de coacere este de 20 de minute. Reprezentanții producătorului spune că nu există riscul de a face greşeli, deoarece este suficientă aşezarea platourilor în cuptor, iar programul de coacere este pornit direct din aplicaţia de mobil.

Frigiderul inteligent

Cum ar fi să vezi ce ai în frigider de la birou? Uite că se poate întâmpla la un anumit producător care îți permite prin aplicație sa poți vedea ce ai sau nu ai prin frigider, de oriunde te-ai afla, fiind dotat cu camere de luat vederi la interior. Cu alte cuvinte nu mai e nevoie să îți suni partenerul să ști dacă iei sau nu morcovi!

Aparate electrocasnice interconectate între ele

O companie producătoare a investit din 2017 în primul Laborator de Inteligență artificială din Seoul, unde a urmărit să implementeze cercetările sale diverse din domeniul AI în cadrul unor tehnologii care să recunoască, să deducă și să învețe folosind vocea, informațiile video și senzorii, astfel că produse din gama electrocasnice vor avea capacitatea de a folosi tehnologia deep learning și de a comunica între ele.
O tehnică mai bună chiar decât a Albei ca Zăpada care avea ajutorul animalelor, nu? Dai comanda vocală și casa este lună!
Mă bucur că trăim vremuri în care în funcție de nevoi avem de unde alege. Personal, aleg stilul simplu care să mă pună la treabă și cu cât mai puțină tehnologie.
Ține de alegeri, priorități, buget și timp.
Ce vă face cu ochiul din această listă?
Ați fi interesate de o astfel de casă inteligentă?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: