Clafoutis cu căpșuni (fără gluten și fără lactoză)

A început sezon deserturilor de vară și nu puteam să nu fac această rețetă de origine franceză.
Provocarea a venit din faptul că pentru Maria trebuie să gătim fără lactoză si fără gluten.
Mi-am zis fie ce-o fi și am adaptat rețeta de clafoutis normală pe care am făcut-o în fiecare an.
Cum a ieșit?
Copiii și soțul au spus că putem trăi liniștiți și fără gluten și lactoză dacă ies toate așa bune.
Unde mai pui că am primit și aprobarea vecinilor că e mega delicioasă.
Ce am folosit?
Câteva căpșuni tăiate
3 gălbenușuri de ouă
4 linguri de sirop de agave
Făină fără gluten cât cuprinde (nu cred să fi fost mai mult de 3 linguri)
Lapte de migdale (tot din ochi am pus)
Unt vegetal din cocos pentru uns tava
Am uns vasul de ceramică (are 19 cm diametru) cu untul vegetal și tapetat cu făina fără gluten, apoi am aranjat căpșunile tăiate.
Am bătut cele 3 gălbenușuri cu siropul de agave, și am început să adaug făina și laptele, până au devenit ca o cremă ce curge. Importnat e să fie bine mixate cu telul, să nu facă cocoloașe.
Peste căpșuni am adăugat toată coca subțire și am introdus în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute la 180 de grade.
După ce am oprit focul am mai lăsat 10 minute în cuptor să se răcească și abia după am scos. Abia după ce s-a răcit am întors prăjitura pe o farfurie.
Am servit-o cu înghețată Alpro de soia cu vanilie și înghețată de ciocolată pentru vecini 🙂.
Pentru că mă întrebați de ingrediente:
Folosesc făină fără gluten Dr. Sachs
Sirop de agave BIo luat de pe lucasbites.ro (tot de aici iau și siropul de arțar și alte jocuri pentru zile grăbite).
Sigur urmează să încerc cu cireșe, piersici și vișine. Voi?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!