Acum 4 ani si jumatate i-am facut sotului o rulada de mere pe care o pomeneste si acum. Am pierdut reteta si a fost singura data cand am mancat-o.
O gasisem pe internet si am cautat-o ani de zile, degeaba.
Aseara sotul meu a dormit cu Achim si mi-a propus sa dorm o noapte intreaga (eram foarte obosita). Ca sa ii multumesc, azi am incercat o reteta noua, surpriza pentru el.
I-a placut foarte mult, asa ca o notez pentru noi, dar si pentru alti amatori de dulce cu mere.
Este o reteta incropita cu ce am avut in casa, fara o alta reteta ca inspiratie, deci aveam emotii muuulte, nestiind cun va iesi.
Aluatul e cu mascarpone. Sincer, nu stiu daca s-a mai folosit vreodata in aluat sau doar in creme, dar asta aveam in casa si noua ne-a placut.
Aluatul:
2 oua la temperatura camerei
Un pachet de unt la temperatura camerei
Mascarpone 250 gr
Faina 500 grame
3 linguri de miere
O lingurita bicarbonat in lamaie
Merele (2 kilograme)
Curatate de coaja, date pe razatoare cu o lingurita de scortisoara si calite fix 5 minute.
Am mixat bine untul, ouale, cutia de mascarpone si mierea apoi am adaugat bicarbonatul si faina treptat, pana cand am scos mixerul si am amestecat cu mainile.
Introduceti la cuptor pentru 35-40 minute.
Eu am lasat 45 de minute si a fost usor uscata, clar data viitoare o tin cu 10 minute mai putin.
Am lasat-o in cuptor 10 minute cu usa deschisa larg. Apoi am scos-o si am acoperit-o cu foaie de aluminiu si un servet de bumbac.
Dupa jumatate de ora am schimbat folia de aluminiu. Si am lasat tot acoperit.
Mie imi place si frisca facuta in casa, asa ca dintr-o cutie de smantana lichida am facut frisca, fara un gram de zahar.
Au papat si copiii si a gustat si Achim.
Cui mai place dulcele cu mere?
Multa grija si iubire!