Ador brioșele. Sunt minunate dacă găsești rețeta perfectă. Pentru copii mi-am dorit sa găsesc o rețetă ușor de făcut și sănătoasă.
Glazura:
100 gr. Mascarpone
50 gr. Unt la temperatura camerei
2 linguri miere
30 gr. Smântâna acrișoară
Se mixează untul cu mierea, apoi se adaugă smântana și la sfârșit mascarpone mixându-se ușor și la viteză mică. Se bagă la frigider.
Aluatul:
130 gr. Mascarpone
200 gr. Făină
150 ml Lapte
2 linguri miere
2 ouă
Ulei 20 ml
Albusul se bate spumă cu un vârf de sare.
Separat se mixează mascarpone cu mierea, apoi se adaugă gălbenușurile, apoi laptele și uleiul în fir. La sfârșit se adaugă făina.
După ce e mixat bine aluatul se adaugă cu lingura albusul de ou.
Se toarnă în forme și se bagă în cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 minute.
După ce le scoateți din forme și se răcesc se adaugă glazura (altfel glazura se va topi pe ea).
Poftă bună!