Când omul greșește o dată, i se uită tot ce a făcut bun!

Recunosc că eu am fost printre naivele care așteptau aceste scuze. Nu pentru că m-ar fi afectat vreun cuvânt al domnului, nu am vergeturi (dar ține de genă, puteam să le am liniștită), ci pentru că eu cred în naivitatea mea că toți oamenii sunt buni și că cel mai frumos lucru din lume este să îți ceri scuze când o comiți așa cum a făcut-o el. Vorbim de dl Buhnici și scandalul din ultimele zile (deja săptămâni).

Așteptam mai ales aceste scuze cu gândul la fiica lui, care din toamnă ar fi fost (și probabil va fi dar mai puțin) în atenția bullie-urilor (agresorilor) din școală. Copiii sunt răi de la o anumită vârstă între ei și sigur va primi niște apropouri sau miștouri, dar măcar nu vor dura.

Așteptam scuzele pentru fiica lui, pentru că este important să știe că tatăl ei își poate cere scuze public, de la o țară întreagă. Exemplul pe care îl dă acum, este cea mai importantă lecție.

🌿’Prea puțin. Prea târziu’ spun deja cârcotașii.

Cine decide asta?

Cine decide cât timp trebuie să îi ia unui om să își dea seama că a greșit?

Cine decide că e târziu?

Nu putem să arătăm mai multă blândețe, adică fix ce i s-a cerut lui?

De ce să plătim cu aceeași monedă?

De ce să nu fim noi mai buni?

🌿’Pentru că s-au retras contactele și-a cerut scuze’.

Fiecare are nevoie de propriul șoc care să îl trezească și să fie mai atent la ce spune. Probabil de asta a avut nevoie.

Eu vă spun că am citit cu tristețe mesajele de pe conturile de socializare ale lui și ale soției și să cât de rău putem da într-un om. Dacă toți acești oameni ar fi știut cum să îl certe, nu să îl agreseze sau să îl jignească, poate nu simțea nevoia în primă fază să își ia mantia de om în defensivă. Poate că și-ar fi cerut scuze mai devreme.

Eu mă întreb, oamenii aceștia care i-au scris mesaje urâte, cum ar fi reacționat ei la valul acesta de gate?

Am fost în locul lui, la nivel mai mic, dar suficient de mare în nișa mea cât să știe mulți, cum o colegă de breaslă a dat cu mine de toți pereții, pentru că..așa a simțit ea. Ba mai mult, pusă la zid și jignită în repetate rânduri de soțul ei.

Credeți-mă, nu e ușor deloc. Dar a fost cea mai bună lecție unde am văzut cine sunt oameni faini și cine erau ipocriții care îmi dădeau târcoale cu tot felul de interese. A fost o lecție când am aflat că oamenii sunt capabili de lucruri urâte, doar pentru că pot. Nu pe mine m-a afectat bullyingul primit, ci a spus multe despre persoana care a stârnit valul de ură la adresa mea.

Așa că, tocmai pentru că știu ce înseamnă ura din online, vă rog să fiți blânzi, nu doar cu el, ci cu toți care greșesc. Toți merită o a doua șansă, DACĂ își cer scuze pentru asta!

Ce spune domnul B.?

„Aș vrea să vă spun că, în urma celebrului interviu pe care l-am dat în urmă cu două săptămâni, am primit acuzații și chiar amenințări din cele mai dure și mai serioase. Și m-am gândit foarte serios la ce am de făcut în perioada următoare.

O să o spun pe șleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură. Mulți dintre cei care mă cunosc chiar m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influența unor substanțe. Nu, nu am fost, nu am această scuză. Eram poate doar euforic datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă.

Dar asta nu scuză nimic.

Probabil din dorința de a șoca și de a impresiona audiența (încă procesez tot ce s-a întâmplat și se întâmplă), dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am „reușit” să fiu superficial și lipsit de empatie, am jignit categorii întregi de oameni și am obținut într-adevăr un șoc – dar acest șoc a fost în primul rând pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public.

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune, i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsa de politețe.

Așa cum ați aflat probabil, am plătit și încă plătesc scump pentru acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe internet și în media. Dar aici, nu voi intra în detalii. Ceea ce am să fac este să îmi reconsider eu în perioada următoare prioritățile, să mă concentrez mai mult pe familie și pe lucrurile de care sunt pasionat și la care mă pricep – case sustenabile, energii regenerabile, tehnologie. N-am să dau curs invitațiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran și de misogin – consider că această imagine nu mă reprezintă, eu nu sunt și nu pot fi un astfel de personaj. Îi rog pe cei care și-au închipuit că pot reprezenta așa ceva să-și caute în altă parte exponenții. Într-un cuvânt, celor care se gândesc că voi profita de popularitatea pe care am căpătat-o în aceste zile pentru a-mi lărgi gama de preocupări, le spun că NU voi face asta. Nu mă interesează popularitatea de acest fel. Nu o merit pentru că… NU sunt așa. Voi rămâne pe „felia” mea, acolo unde publicul mă cunoaște și, sper eu, încă mă apreciază: tehnologia care ne schimbă viețile în bine.

Îmi pare tare rău. Am învățat foarte multe din această situație extremă și mi-aș dori să învețe și alții din ceea ce mi s-a întâmplat mie. Sper ca această dezbatere, care s-a stârnit, să fie de folos în cele din urmă tuturor. Sper să nu devină doar încă o întâmplare seacă de pe internet, în care toată lumea s-a implicat doar la nivel de comentarii dar nu am învățat de-ajuns cu toții.

În încheiere, vreau să le MULȚUMESC atât celor care mi-au trimis mesaje de susținere, cât și celor care m-au criticat. Și unii și alții m-au ajutat să depășesc această perioadă și să mă trezesc la realitate. Din acest moment, vreau să iau ce e bun și util, să continui să evoluez. Mai vreau să mulțumesc familiei mele, care mi-a fost și îmi este alături și vreau să le spun că îmi pare rău, pentru că, dintr-o inconștiență, i-am expus la acest val național de oprobriu.

Ne revedem acolo unde experiența și contribuția mea sunt cu adevărat de folos.

Pe curând!” Sursa: hotnews.ro

Orice om merită o a doua șansă!

Oricărui om NU ar trebui să i se șteargă binele pentru o greșeală! Nu credeți?

Cine e primul fără de păcat, să ridice primul piatra!

Viața e o bucurie!

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: