Când scaunul auto pentru copii este folosit ca fotoliu. (Un copil de un an este în comă)

Un copil de 1 an este în stare gravă după ce a căzut dintr-o mașină aflată în mers, în Caraș-Severin. Mi-a stat inima când am citit titlul din diferite publicații online. ‘In timp ce tatăl copilului conducea mașina, într-o curbă ușoară la stânga, minorul s-a desprins din scaunul pentru copii în care era transportat fără centuri. Lovind portiera, aceasta s-a deschis, iar copilul a căzut din autoturism pe șosea. În urma accidentului minorul a fost grav rănit și a ajuns la spital.’ Sursa: Digi24.ro

Într-o fracțiune de secundă, viața unei întregi familii s-a schimbat. Într-o fracțiune de secundă! Copilul este internat la spitalul din Timișoara, în comă de gradul 4, moarte cerebrală.

O tragedie!

Îmi pare nespus de rău pentru acești părinți și mă rog ca cel mic să se facă bine și ei să aibă putere să fie bine pentru el. Nu îi arată nimeni cu degetul și nimeni nu îi judecă.

DAR aș vrea să învățăm împreună și să schimbăm ceva la modul în care ne ținem copiii în mașină, pe drumuri lungi sau scurte.

Pentru că nu-i așa, nouă nu nu se poate întâmpla! Și totuși…. Câți copii mai trebuie să plătească?

Vă rog să urmăriți cu mare atenție ce se întâmplă cu un copil neasigurat într-un accident auto Aici Sau Aici filmul acestui accident.

P 20220621 143056 01

Aici Achim era supărat pentru că nu voia în scaun.

Și mai mult, vorbiți cu prietenii pe care îi vedeți că își țin copiii liberi pe banchetă sau fără scaune auto. Distribuiți pe paginile voastre, astfel ca măcar mesajul sa ajungă subliminal la ei. Chemați-i în campaniile care au loc organizate în diferite orașe de către Fundația Siguranță Auto Copii.(vedeți în link care sunt orașele și datele când Caravana Siguranță Auto Copii ajunge la voi).

📍Siguranță copilului NU este opțională!

📍Siguranță copilului NU este negociabilă!

📍Siguranță Copilului trebuie pusă pe primul loc!

De către noi toți. Viața are prioritate și depinde de noi să facem posibil acest lucru, în fiecare zi, cu tot ce ține de noi.

P 20220622 152859 01

Scaunele copiilor mei sunt testate la impact și alte împreună cu specialiști

📍📍📍Țineți minte mereu!

Nu mai cumpărați scaune auto nestetate, doar pentru că le găsiți la ‘superoferte’

Faceți diferența între vânzătorii de scaune, care vând fără urmă de conștiință scaune periculoase și specialiști care fac recomandări în funcție de vârsta, greutatea, înălțimea copilului dar și mașina în care îl veți poziționa!

Centurile de la scaune NU sunt pe post de accesoriu și nepuse sau puse prost, sunt la fel de periculoase pentru copil.

Accesoriile achiziționate extra pentru scaune, care nu vin de la producător, pot face mai mult rău decât bine.

Lăsați măsuțele de jucării și accesoriile de mașină pentru copii, acasă! Acestea nu sunt aprobate, iar în caz de impact pot deveni adevărate proiectile pentru toți pasagerii din mașină.

Blocați ușile, mai ales puneți siguranțele pentru copii la geam și la ușă (mai toate mașinile au așa ceva).

Nu deschideți centurile celor mici decât cu mașina oprită în siguranță.

Copiii nu au ce căuta în față, la scaunul din dreapta înainte de a avea 150 cm înălțime. Asta o spune legea, nu eu.

Copiii nu au ce căuta liberi pe bancheta din spate. Asta o spune legea, nu eu.

Copiii nu au ce căuta în scaune auto fără să aibă centurile legate. Asta o spune legea, nu eu.

Dacă ai grijă de tine, de ce nu ai aceași grijă și de copilul tău?

📍Amenda este de 825 de Ron și 3 puncte penalizare pentru părinții care nu își transportă copii în scaun auto corect vârstei lor.

P 20220617 160751 2 01

Niciodată fără centuri

Sunt în pană de idei, așa că vă cer ajutorul.

☘️Ce credeți că ar trebui făcut pentru ca părinții să conștientizeze mai bine riscurile la care își supun copii și să îi ducă în scaune auto?

Screenshot 20220624 172719327 1

‘Bebe nu stă în scaun’

📕📕📕Cred cu tărie că putem găsi variante mai bune despre cum să procedăm cu toții, așa că Cele mai votate 3 răspunsuri din comentarii, vor primi câte o carte ‘Bebe nu stă în scaun’.

Viața e o bucurie!

Ana Maria

IMG 20220609 WA0150 02 Aseara un copil de 4 ani care se plimba pe trotinetă pe stradă a fost lovit din plin de o mașina. La câteva ore, cel mic a decedat. Condoleanțe mamei. Nu pot sa îmi imaginez durerea din sufletul ei!

‘Pip descoperă orașul’ este scris fix pentru copiii preșcolari, pentru a îi învața cum să circule corect și cum astfel de tragedii să NU existe. Nu uitați să vă înscrieți la concursul pentru grădinițe 

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: