Cand am nascut-o pe Maria nu mi-a fost frica de prima baita sau de locul in care va dormi copilul, nici macar daca va suge sau nu la san. Panica mea era sa nu aiba colici.
Auzisem ca este groaznic si ca mamele se roaga cu cerul si cu pamantul pentru ca bebelusul lor sa fie protejat. Mii de discutii pe acest subiect au loc zilnic pe grupurile de mamici unde se impart sfaturi, tratamente si produse minune. In disperarea mamei si a copilului, acestea sunt in stare sa incerce orice, doar, doar copilului ii va fi mai bine.
Ce sunt colicii mai exact?
Sunt dureri abdominale acute care apar in primele zile la bebelus, indiferent de cum este hranit (alaptat sau cu lapte praf) si pot dura pana la 3 luni, desi la jumatate dintre bebelusi se intinde pe o perioada mai lunga. Apar ca rezultat al imaturității intestinale, putand fi agravate de ingerarea de aer in timpul alaptarii, de consumarea anumitor alimente de catre mama care alapteaza, de disconfort ori stres.
Cum se manifesta colicii ?
Bebelusul plange intens si pana la 3 ore, fara sa poata fi calmat. Il ajuta plimbarile, dar cat poti plimba un copil in brate? De asemenea are burtica tare si se aud zgomote dubioase din interior. De cele mai multe ori exista un sablon al manifestarii simptomelor: se intampla cam la aceleasi ore in fiecare zi cu precadere seara. Bebelusul se poate chirci de durere si poate fi agitat.
[ux_banner height=”50%” height__sm=”99.99%” height__md=”50%” bg=”5448″ bg_overlay=”rgba(0, 108, 104, 0.63)” effect=”rain”]
[text_box width__sm=”89″ position_x=”50″ position_y=”50″]
20%-25% dintre bebelusi sufera de colici
[/text_box]
[/ux_banner]
Care sunt cauzele colicilor?
1. Gazul intestinal blocat
Sistemul digestiv al bebeluşilor este in continua dezvoltare, astfel ca din cauza miscarilor gastrointestinale sau a fermentilor insuficienti, gazul se blocheaza in sistemul gastrointestinal. Gazul se intinde si apasa peretii intestinali din interior. Aproximativ 74% dintre parinti observa cand abdomenul copilului este balonat.
2. Alergia la proteinele din lapte
Acest tip de alergie apare la 2-3% dintre copiii mici. Simptomele ce insotesc acest tip de alergie sunt: gaze in exces, scaune moi sau verzi, greutate mica.
3. Intoleranta la laptele de vaca
Acest tip de intoleranta a fost observat la mamele care beau acest tip de lapte si alapteaza.
4. Intoleranta la lactoza
Rata cea mai crescuta ce aceasta afectiune se afla la copiii prematuri.
5. Refluxul gastroesofagian
Acidul stomacal din esofag le pot provoca o senzatie de arsura in spatele sternului.
[ux_image id=”5450″]
Cum poti scapa de colici?
Pentru a intelege cum scapam de aceasta problema trebuie sa intelegem cum functioneaza. Vinovatul este lactoza care se gaseste in toate lactatele si nu numai. Aceasta este compusa din glucoza si galactoza si organismul are nevoie de cele doua componente. Pentru a le separa este nevoie de o enzima produsa de organismul nostru numita lactaza. In lipsa acesteia se dezlantuie nebunia si asa apar colicile. Deseori se intampla ca pana pe la 3-4 luni bebelusul sa nu poate furniza aceasta enzima si are nevoie de ajutor.
Am aflat ca a aparut un produs nou despre care as fi vrut sa stiu si eu cand picii mei erau mici. Produsul are doar aceasta enzima numita lactaza si se numeste Colicalmin. Il puteti administra si daca alaptati si daca folositi formula. Important este sa ii dati la fiecare masa pentru a-i ajuta stomacelul si sa cititi cu atentie instructiunile. Este un supliment alimentar, nefiind un medicament. Trebuie sa mentionez ca fata de alte produse de pe piata acesta NU contine zahar! Produsul se gaseste in farmaciile Sensiblu.
Asadar in lista voastra de trucuri puteti adauga si Colicalmin.
IN SPRIJINUL MAMICILOR!
Primele 10 mamici care isi doresc sa testeze produsul il pot primi gratuit acasa. Trebuie doar sa imi scrieti in mesaje ca il doriti si va voi contacta in privat pentru a primi detaliile de livrare.
Multa grija si iubire!