Dumnezeu NU pedepsește! Dumnezeu încearcă!

noiembrie 14, 2021

iconita

Ana Maria Ivan

P 20211003 101346 01
‘Cum poți merge cu toți copiii la biserică, duminică de duminică? Nu s-au plictisit sau le spui că dacă nu merg îi pedepsește Dumnezeu?’, mi-au scris câteva mămici în ultima perioadă.
Le-am răspuns fiecăreia în privat dar apoi am stat și am analizat la cât de mulți oameni au acest gând că ‘Dumnezeu pedepsește’.
Poate am avut eu noroc să am părinți care să îl iubească pe Dumnezeu și să îl cunoască mai ales. Tatăl meu este preot, dar și-a găsit vocația când eu eram în liceu, astfel că nu am copilărit cu el așa. Cu toate acestea Dumnezeu a făcut parte din viața mea de când mă știu datorită faptului că și mama și tata au știut să ni-l facă cunoscut cu multă iubire și blândețe, niciodată că ar pedepsi.
Pentru mine Dumnezeu este îndelung răbdător, îndelung iubitor și caută ca fiecare om să se întoarcă la El, oricât de mult ar fi greșit în viață.
Dumnezeu NU pedepsește! Dumnezeu încearcă! Și asta pentru că oamenii nu ajung să ÎL cunoască decât în suferință! Ați văzut voi pe cineva căruia să îi fie bine, să fie fericit și să se roage Lui, fără să Îl fi cunoscut înainte?
În afară de oamenii chemați Lui, cei mai mulți, chiar și Sfinții au trecut prin tot felul de încercări. Iar Dumnezeu NU ne dă niciodată mai mult decât putem duce! Ne pune însă credința la încercare, tot pentru binele nostru, de a ne da șansa de-a ÎI cunoaște măreția și mai mult.
Și eu am trceut prin încercări și prin perioade de rătăcire și ÎI mulțumesc Lui că mi le-a dat.
Nu le spun copiilor mei că Dumnezeu îi pedepsește dacă nu vor să meargă. Le spun însă că biserica este casa Lui și că deși putem vorbi cu El și de acasă și pe stradă și de oriunde, le spun că preoții sunt scara dintre noi și El și că în biserică îi putem aduce rugăciunile mai profunde. Că fiecare lucru întâmplat acolo este o Taină, ca cea a Împărtășirii. Iar ei se împărtășesc aproape în fiecare Duminică.
🙏’Nu ți-e frică că se îmbolnăvesc?’
Nu și nu mi-a fost vreodată. Dacă pentru tine este pâine și vin, atunci exact asta primești ‘paine și vin’. Însă pentru mine și copiii mei înseamnă comuniunea noastră cu Hristos și cu adevărat că primim Sfântul Duh. Nu mi-a fost frică niciodată că mă îmbolnăvesc.
Pentru cei care se tem le spun așa:
În primul rând la orice biserică, copiii sunt împărtășiți primii, apoi sunt adulții. În al doilea rând, lingurițele sunt din argint și sunt studii care arată că nici un virus nu rezistă pe ele.
Acum câțiva ani am citit un studiu făcut de americani unde o echipă de cercetători au studiat fix exact ce se întâmplă cu lingurița de împărtășit. Au împărtășit câțiva oameni foarte bolnavi de diferite boli contagioase și cu aceeași linguriță după ei, oameni sănătoși. Rezultatul a fost că nici un om nu a fost infectat.
Și mai cred un lucru pe care Iisus l-a tot repetat cât a stat pe pământ: ‘Credinta Ta te-a vindecat’.
Deci dacă tu crezi că nu ți se întâmplă nimic, atunci nimic nu ți se va ntâmpla.
Eu am propriul studiu de doi ani, când și eu și copiii ne-am împărtășit des și totuși nu ne-am îmbolnavit niciodată. Nici măcar de ‘virusul ucigător’.
🙏’Dar au murit și preoți, unii sfinți’
Eu sunt un om și nu mă pot pronunța de ce au murit preoții. Ce vă pot spune este că eu cred cu toată ființa mea că dacă îmi e dat să mor într-un anumit fel, atunci așa voi muri. Pot eu să fug ca Iona, într-o balenă și Dumnezeu tot mă va găsi. Dacă acelor preoți așa le-a dat Dumnezeu să moară, atunci El știe de ce. Nu noi!
🙏’Traiesti în Evul mediu’, îmi spun des ateii.
Trăiesc eu, ce treabă au restul? Nu spun nimanui cum să își trăiască viața, ci doar o împart pe a mea public. Ce alegeri faceți, ține doar de voi.
Și ce bine îmi este, aici în Evul mediu, unde nu există nici frică, nici urâciune, nici invidie, nici răutate.
Nu vă scriu toate aceste lucruri să vă încurajez să faceți ca mine dacă nu credeți aceste lucruri, pentru că NU ar ajuta. Credința o ai sau nu o ai. Nu te poți minți singur și să crezi pe jumătate.
În fața lumii te poți ascunde, dar El te știe mai bine ce simți atunci când ești singur.
Mergeți la biserică? De ce?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: