De cand ma stiu salivez la aceste tarte numite galette, pe care cu greu am indraznit sa le fac.
Stiti? Despre mine multa vreme am considerat ca nu stiu sa gatesc sau ca nu pot gati anumite lucruri, pana cand m-am ambitionat sa fac o anumita reteta.
Pentru fiecare reteta pe care o fac, citesc mult despre ea, pe site-uri de gatit, bloguri sau carti.
Niciodata dar niciodata nu fac o reteta cap coada, pentru ca adaug sau scot lucruri care mie nu imi plac. Asa ca devin ‘retetele mele’.
Nici pe aceasta nu o veti gasi niciunde, pentru ca aceasta combinatie imi apartine, dupa propriul gust.
Ce va trebuie pentru aluat:
Un pachet de unt de masa rece
300 grame faina
3 linguri apa rece
O lingura miere cu un praf de scortisoara
Un ou pentru uns aluatul
Ce va trebuie pentru umplutura
Mere felii date prin scortisoara si caramelizate in 2 linguri de miere
Caise proaspete taiate felii
O lingura dulceata de visine (cu care ung aluatul)
Am imbracat aluatul in folie si l-am pus la frigider pentru minim o ora.
Cand l-am scos, l-am lasat la temperatura camerei si apoi am inceput sa il intind cu podul palmei, pana cand a fost suficient de intins sa il pot indrepta cu sucitorul.
Am pus 2 linguri de dulceata de visine de casa (acrisoare bine) pe care le-am facut ca un pat pentru mere si mijloc am adaugat feliile de caise foarte coapte (dulci).
Am introdus in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 35 de minute. Am mai lasat inca 5 minute in cuptor dupa ce l-am inchis si inca 10 minute cu usa larg deschisa.
Aluatul este subtire, crocant la exterior si pufos la interior. Maine fac iar!
Cine mai face cu mine?
Multa grija si iubire!