Sindromul de Burnout la mame – Cum fac față provocărilor de zi cu zi

septembrie 21, 2021

iconita

Ana Maria Ivan

P 20210921 122055 01 1
A fi mamă este o provocare în sine și un stres indiferent că ai un copil sau mai mulți. Când am zile grele am colțul meu preferat din bucătărie, unde mă ascund pentru câteva minute să îmi trag sufletul, ca să nu ajung rapid în burnout… 🙂
P 20210921 122008 01

Îmi place să mă așez pe gresia rece, să mă sprijin de dulapuri și să respir adânc. Doar pentru câteva momente, căci imediat mă găsesc pe rând toți trei copii.

Ce este sindromul de burnout ?

‘Starea de epuizare fizică, emoțională sau mentală, combinată cu îndoieli cu privire la competența și valoarea muncii proprii, cauzată de stres constant, excesiv și prelungit’. (Definiție citată din cartea ‘Sindromul de burnout’, scrisă de dr. Valeria Herdea și dr. Ileana Lucia Brânză).

Ca femeie ai o multitudine de roluri: bucătar, profesor, om la curățenie, militar, îngrijitor, prieten, psiholog, medic, iubită. Nici bărbații nu sunt ocoliți, deși numărul celor care suferă de burnout este mult mai mic. Oare știu bărbații secretul?

Tot în cartea doamnelor doctor am descoperit și ‘scala de stres Holmes și Rahe’ prin care putem trece la un moment dat:
Ce nu am găsit aici și întrebarea la care sper să găsesc răspunsul pe 29 septembrie, ora 12.00, în live-ul din seria HealthUP în care vorbim despre Sindromul de Burnout cu doamnă doctor Valeria Herdea, este ‘unde se încadrează viața/jobul de mămică’.

Ce mă ajută pe mine să fac față vieții de zi cu zi să NU ajung la Burnout?

 

 1. Timpul pentru mine
Am limite pe care mi le cunosc bine și atunci când nu mai pot, las copiii și soțul și fug pentru o zi (câteodată chiar și două). Am nevoie să mă conectez la mine și la nevoile mele. Am nevoie de liniște fizică și psihică.
P 20210904 153620 01

Ultima escapadă în doi, acum 3 săptămâni

2. Timpul în doi

Odată la câteva luni avem nevoie de timp pentru cuplu, în afara casei, fără frica de a fi întrerupți, fără frica că nu reușim să povestim până la capăt, fără oboseala ce ne cuprinde seara și nu reușim să doar să fim.

3. Sportul
Deși nu îl fac atât de des pe cât îmi doresc, sportul în orice formă a sa, mă ajută să îmi recapăt starea de bine.
IMG 20210921 WA0065

Ce mă ajută să pot când nu mai pot

4. Omni Biotic Stress Repair
Echilibrul vine din al doilea creier al organismului, intestinul, iar probioticele sunt singurele care ajută la reechilibrare, dincolo de ce mâncăm sau de stările emoționale.

Omni Biotic Stress Repair conține 9 tulpini bacteriene ( Lactobacillus casei W56, Lactococcus lactis W19, Lactobacillus acidophilus W22, Bifidobacterium lactis W52, Lactobacillus paracasei W20, Lactobacillus plantarum W62, Bifidobacterium lactis W51, Bifidobacterium bifidum W23, Lactobacillus salivarius W24) care se regăsesc în mod natural în intestinul uman.

Acesta are rol în menținerea funcției de barieră și suport pentru sistemul imunitar, contribuind la prevenirea colonizării intestinului cu germeni (Cl. difficile, E. Coli) și activând în cascadă matricea de enzime și mineral.
5. Regulatpro Metabolic
Un concentrat preparat din fructe, nuci şi legume obţinut prin procesul original brevetat de fermentaţie în cascadă. Elementele nutritive pe care le conţine Regulatpro Metabolic: mangeziu, zinc, mangan, crom, complexul de vitamine B, vitaminele C şi D, sustine  numeroase funcţii vitale ale organismului.
Ce face acest concentrat? Tot ce are nevoie o mamă!!!:
 • Pentru metabolismul sănătos al glucidelor
 • Creşte energia furnizată celulelor organismului
 • Reduce stresul oxidativ
 • Intăreşte sistemul imunitar
 • Susţine sistemul nervos şi muscular
 • Reduce stările de epuizare şi oboseală.
 • Protejează împotriva infarctului miocardic
 • Protejează împotriva atacului cerebral
 • Protejează împotriva trombozelor și varicelor
 • Regularizează greutatea corporală
 • Normalizează valorile zahărului în sânge
 • Sporește capacitatea de concentrare și efort
Cu alte cuvinte, e AUR la casa omului!
P 20210921 121739 02 1

10 ml pe zi! Doar de atât e nevoie

P 20210921 121418 01

Tot ce am nevoie să reușesc să le fac pe toate

V-am scris cum îmi mențin eu starea de bună dispoziție și cum le fac față piticilor mei, mai ales în ultima perioadă cu problemele Mariei.
Vă aștept și la live, să povestim despre ce ne provoacă stres în viața de zi cu zi și cum putem să îi facem față cu brio.
IMG 20210920 WA0070

29 septembrie, ora 12.00

Pe voi ce vă stresează cel mai mult?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: