Trei eleve au ajuns la spital din cauza consumului de droguri din școală

septembrie 22, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20220916 180552 01

Trei fete, se pare, de la Școala Centrală din București, au fost găsite pe jos în curtea scolii de catte colegi. Acestea consumaseră droguri și imediat li s-a făcut rău. Profesorii au chemat ambulanța la 112 ce a ajuns imediat la fața locului. După primele investigații se pare că acestea fumaseră o țigară cu substanțe interzise. Cele trei eleve au rămas internate în secția de Toxicologie a Spitalului ”Grigore Alexandrescu”.

Consumul de droguri în rândul tinerilor este o problemă serioasă Agenția Națională Antidrog (ANA) a realizat în 2021 un studiu privind consumul de droguri în rândul tinerilor (15-34 de ani) care frecventează mediile de recreere. Rezultatele studiului au arătat că consumul de droguri în rândul tinerilor din aceste medii este „de cel puțin două ori mai mare” decât cel constatat în rândul populației generale.

🎉🎉🎉Saga și drogurile

La festivalul Saga de la București, ce a avut loc în iunie 2022, un tânăr care a consumat droguri a murit.

La spitalul Floreasca au ajuns 14 participanți de la festivalul Saga. Doi dintre ei au fost în comă, dar au fost repuși pe picioare, cu ajutorul medicilor.

Peste 120 de infracțiuni de deținere de droguri în cadrul festivalului.

Raportul european privind drogurile 2022: Tendințe și evoluții a fost prezentat marți, la Palatul Parlamentului. Raportul a arătat că 6% dintre respondenții din populația generală au declarat că au consumat canabis, în timp ce în mediul online, 20,3% au declarat că au consumat. De asemenea, raportul a arătat că 17,3% dintre participanții la festivaluri au declarat că au consumat canabis o dată în viață. Vârsta medie la care începe consumul de canabis și combinații de droguri sintetice a scăzut la 13 ani.

👉Efectele drogurilor clasice, cum ar fi marijuana, cocaina și heroina, sunt bine cunoscute. Cu toate acestea, drogurile sintetice sunt adesea folosite în combinații cu elemente ciudate, care pot avea consecințe periculoase. De exemplu, metamfetamina poate fi preparată cu acid de baterie, în timp ce alte droguri pot include soluție de curățare a florei vaginale sau chiar insecticide sau otravă pentru șobolani.

✋Statistici alarmante în rândul adolescenților care consumă droguri de toate felurile.

📍’Nu pot să zic adevărul!’

Ce spune când este întrebat de situația adolescenților care consumă droguri directorul antidrog România (Cristian Georgel Ivan, fost șef al Poliției în Dolj și conduce Instituția Națională Antidrog) pentru Observator Antena 1? 

‘Nu. Nu că spun prostii. Trebuie să spun lucruri să nu deranjez pe nimeni!. Nu pot să zic adevărul.’ (musai să vedeți interviul!!)

E bine că și ei știu asta!

Îl apreciez enorm pentru declarațiile făcute. Sunt mai reale și mai oneste decât toate minciunile pe care le spun politicienii noștri la fiecare interviu. Și nu este vina dânsului. Doar că…a vorbit prea mult și am aflat dimineață că a fost deja demis. De așteptat de altfel….

Dar, NU schimbă realitatea!

‘Cea mai mare frică este că și copilul meu, oricât de bine l-as crește poate fi tentat să încerce’, mi-au spus multe mămici.

Potrivit unui studiu din 2014 publicat în Psychopharmacology Journal, abuzul de droguri în rândul tinerilor este adesea legat de nemulțumirea față de viața lor socială. Studiul a constatat că, atunci când tinerii simt că nu se ridică la nivelul colegilor lor în ceea ce privește popularitatea sau succesul, este mai probabil ca aceștia să apeleze la droguri ca modalitate de a face față. Acest lucru se datorează faptului că drogurile pot oferi o evadare temporară de la presiunile vieții de zi cu zi.

Atunci când copiii intră în preadolescență și adolescență, universul lor se mărește, familia vine pe locul doi, după prieteni și școală.

Tocmai de aceea primii ani din viața copiilor sunt esențiali pentru echilibrul lor emoțional.

Este vital să îi creștem cu iubire, să îi facem să se simtă în siguranță acasă, lângă noi, să se simtă apreciați, să le acordăm atenția de care au nevoie.

Un copil care se simte singur acasă va căuta aceste lucruri în celelalte cercuri din viața sa.

Echilibrul este capacitatea de a ne controla impulsurile și de a lua decizii raționale. Autoreglarea este capacitatea de a ne controla emoțiile și comportamentele. Ambele abilități sunt dezvoltate în copilărie prin interacțiunile noastre cu părinții, profesorii și alți adulți.

Dacă copiii noștri au o bază solidă de echilibru și autoreglare, atunci vor avea mai multe șanse să ia decizii responsabile cu privire la consumul de alcool și droguri atunci când vom fi mai mari.

🙏Cum am de gând să îmi protejez copiii?

Fiindu-le apropape cu tot ce au nevoie.

Iar la vârsta potrivă, după 12 ani, vreau să îi duc să viziteze centre de recuperare a adolescenților dependenți.

Cu siguranță voi discuta cu ei despre efectele lor, despre ce sunt, despre cum ajungi atunci când începi dintr-o curiozitate.

Cred că cei mai importanți sunt părinții, care trebuie să înțeleagă că doar fiind lângă copiii lor, cu iubire, acceptare, înțelegere și brațe deschise, îi pot ajuta să nu meargă în această direcție.

Și pe vremea mea erau droguri. Nu așa de ușor accesibile, dar știam la cine le găsesc în liceu dacă voiam, m-am întâlnit cu ele la petreceri prin anii de facultate și aveam prieteni care fumau câte o marijuana ‘inocentă’. Nu, nu am consumat vreodată. Faptul că mama mi-a fost mereu aproape și că discutam despre ele, m-au ferit. Însă toți prietenii consumatori pe care îi știam aveau relații proaste cu părinții. Unii și-au revenit și și-au refăcut viața, alții nu!

🙏Ai grijă de copilul tău când e mic, ca să nu regreți când va fi mare!

✋Ați încercat stupefiante? De ce sau ce v-a oprit să nu o faceți?

Viața e o bucurie! (Și fără ajutor!)

Ana Maria

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!