Vacanța cu copii…. Cantonament pentru părinți!

Sigur că aș putea să vă scriu ce bine este și frumos a fost prima zi de vacanță cu copiii. Și a fost! Sufletește!
Sufletește ne-am bucurat de râsetele lor, de bucuria de a vedea marea, de chicoteala și hârjoneala de pe plajă, de multele îmbrățișări și ‘te iubescuri’.
Dar!
Ca adult hârjoneala nu cu unul, nu cu doi, ci cu trei copii se numește cantonament!!

P 20220802 164230 1 01

Să vă explic și cum și de ce.
Ieri a fost ziua de antrenament la cantonament. Am făcut bagaje. Să te ții, maică cu 3 copii și doi adulți. Și să ne înțelegem deși pare, nu ne-am mutat decât pentru o săptămână. Toată ziua am strâns, am mai spălat, am călcat până mi-a venit rău!! (Urăsc să calc!!)
Bun, după ce am reușit să strâng tot să pun la ușă, ne-am băgat în pat. Nu adormim bine că se trezește primul copil cu coșmar. Se trezește și al doilea. Așa că ta-su s-a mutat pe canapea, eu am dormit într-o rână. Ce contează! Copiii, sufletul nostru. Se întâmplă rar să se mai trezească dar uite că..
M-am trezit buimacă la 8 să terminăm ce aveam de făcut și am plecat spre mare.
Norocul nostru e că în mașină, de plictiseală sau oboseală ai noștri băieți au adormit. De obicei și Maria pică dar azi nu a făcut-o. A stat și a privit pe geam, astfel că de acasă până la mare nu am avut nici o oprire.
Am ajuns la 13.00, plecați de la 10.15 din fața casei.

P 20220803 151409 2 01

P 20220803 151314 1 01

O clipă de pauză. fix o clipă!

Bun.. ne-am cazat, ne-am luat costumele de baie și am fugit la masă.
Am fost să mâncăm o pizza la Expirat, unde fac niste deliciosenii. Tati să fie cool tati, a chemat pe rând la bar câte un copil să îl ajute cu băuturile.
Alexandru a vărsat pe masă sticla de Pepsi, Maria a spart paharul de limonadă fix când a ajuns lângă masă cu el, Achim a reușit să verse jumătate din băutură mea. Și eram fix dar fix de 10 minute in vacanță….
În genunchi, am strâns feliile de lămâie și cuburile de gheață și i-am spus printre dinți soțului să nu îi mai ia cu el. Bun. Am reușit să mâncăm fără să mai spargem ceva, doar cu Achim care voia când sus când jos, așa că i-am pus desene să stea pe scaun. Nu, nu suntem pentru ele, dar nici pentru deranjatul oamenilor din jur. Așa că între controlul la Oftalmolog, unde sigur voi fi certata că am lăsat copilul 15 minute la desene pe telefon și speriatul oamenilor de la alte mese prefer cearta.
P 20220803 163824 01

Înghețată. Una.. singurul dulce de azi.

Bun..am ajuns pe plajă.
Să îmi spună și mie cineva câtă energie pot avea copiii? Mă dor tălpile de la energia lor.
Am alergat cu ei de pe nisip spre mare și înapoi o oră întreagă, fără pauză. La dorința lui Achim, căci Achim nu știe stop. Măcar de s-ar pune ca jogging.
Ne-am jucat în apă, ne-am alergat pe plajă, ne-am jucat în nisip, efectiv m-am simțit de parcă alergam la olimpiadă. Nu, nici ta-su nu a fost scutit. De fapt, eram amândoi, fiecare cu câte un copil și jumătate.
Dacă anul trecut Achim abia a atins apa, anul acesta nu l-am putut scoate din ea.
P 20220803 194429 01

Seara 🙂

P 20220803 194017 01

Achim a fost pe fugă toată ziua..

Am vreo mulțumire?
De la copii? Depinde de moment. Când sunt cea mai bună mamă, când uită tot.
Dar am o mare bucurie. La un moment dat un bunic într-o engleză faină, m-a felicitat pentru cât m-am jucat cu copiii și că el și soția ne-au admirat de pe margine și că se vede că avem copii fericiți și că sunt o mamă bună.
Mai că mi-au dat lacrimile, pentru că simțeam cum șalele mele cedau și mie îmi venea să mă întind pe plajă. Tot ce i-am spus a fost că sper să îmi spună asta și ei când vor crește.
P 20220803 184415 1 01

Așa arată epuizarea!

Ce vreau să vă spun este că sigur vacanța cu copii este pregătirea pentru ceva. Eu propun soldaților înainte de orice experiență, să petreacă o săptămână cu 3 copii mici, să vadă ei trezire la 7 dimineața, bruscă și fără drept de apel, alergat după ei o zi întreagă în cursa cu obstacole, mâncat pe fugă de nu mai știi dacă a văzut și măseaua ta ceva, somn de voie, pardon de veghe peste noapte.
Păi cine rezistă, mamă, până miercurea viitoare?
🤣🤣🤣

P 20220803 200121 01

O știți pe aia cu țara arde și baba se piaptănă? Hai că mi-am făcut șuvițe cu Maria. Poate au super puteri. 😬Prima zi. Azi cum o fi?
Așa sunt și vacanțele la voi?
PS: să vă mai spun că mi-am băut cafeaua ascunzându-ma în tufișuri, jucandu-ne ascunselea? 🤣. Sau că ne-a sunat doamna de la curățenie că în curtea noastră a găsit dimineață un șarpe!la care latră cățeii de ceva timp … O viață minunată ❤️
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: