Câți copii mai trebuie să moară nevinovați? O mamă a implorat ajutor pentru copilul ei de 10 ani

Când mi-a scris o mămica acum câțiva ani că și-a pierdut băiatul într-un accident auto din cauză că scaunul auto a fost folosit ca și fotoliu, în loc să fie prins, mi-am spus că e un caz izolat. Am vrut să cred asta.
👉Zilnic! Zilnic văd copii care se joacă liber pe bancheta din spate, copii mai mici sau mai mari.
Am o prietenă care își duce copilul în față în dreapta la 10 ani. ‘E înalt, are centura pusă și mașina e una puternică’, îmi spune de fiecare dată de câte ori când încerc să dezbat subiectul cu ea.
☝️Scaunului din față dreapta i de mai spune și scaunul mortului. Știați? De ce oare? Nu, până la vârsta de 12 ani nu mi-aș tine copiii în față și sincer, cred că nici după această vârstă. Dar e doar opțiunea mea. Și nu, la noi nu se circulă fără centură și scaune auto pentru copii, conform vârstei lor.
👉’E mare, e înalt, am mașină puternică, sunt atent, mie nu mi se întâmplă’, sunt doar câteva din lucrurile pe care le aud de la părinții care refuză să înțeleagă importanța înălțătorului cu spătar pentru copiii de 6ani+.
‘Azi, scene şocante au avut loc în localitatea Seaca din judeţul Vâlcea. O femeie de 38 de ani, rămasă încarcerată în maşină în urma unui accident, a implorat oamenii veniţi în ajutor să-i salveze copilul de 10 ani.
Mamă şi copilul ei de 10 ani au ajuns la spital, după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit frontal cu un camion care transporta autoturisme.
Accidentul a avut loc în această dimineaţă, pe Drumul Naţional 7, în localitatea Seaca. Din primele informaţii, se pare că femeia ar fi aţipit la volan, iar copilul nu ar fi avut centura pusă. Sursa: observatornews.ro
📍În fiecare zi când plec de acasă cu copiii, am grijă să aibă bine centurile puse! Am grijă cum merg. Am grijă la ceilalți participanți în trafic. Am grijă să frânez din timp.
Și totuși….NU sunt sigură că mie nu mi se poate întâmpla! Așa că am grijă de TOT ce ține de mine! Nu degeaba în țările în care sunt folosite scaunele și înălțătoarele corect și testate, rata de victime în rândul copiilor este foarte scăzută. (Să vă reamintesc că în România au murit anul trecut 200 de copii?)
P 20211228 111214 1 01 1

Niciodată neasigurați!

Toate pentru conștientizarea pericolelor
☀️☀️☀️Joi, în cadrul târgului pentru bebeluși Babyboom de la Romexpo, Fundația Siguranță Auto Copii te așteaptă cu o surpriză de proporții epice: în premieră, în Estul Europei, se lansează cel mai avangardist curs de siguranță al micilor pasageri, singurul realizat în metavers, cu ajutorul Realității Virtuale Augmentate și simulări de impact frontal la o viteză de 13 km/h cu manechin neasigurat.
IMG 20220519 WA0001 01

Cursul este gratuit! Vă rog dați sfoara în țară vai veniți în număr cât mai mare 🙏

👉Toți părinții sunt invitați la standul Siguranță Auto Copii pentru a experimenta scenariile virtuale și a-și îmbunătăți cunoștiințele de conduită preventive la volan și a deprinde noțiuni de Prim Ajutor și seminar cu demonstrații practice de Siguranță Auto Copii pentru viitorii și proaspeții părinți.
👉Cursurile sunt ținute de la ora 15.00 de către specialiști în siguranță auto a micilor pasageri precum: Dr Alice Dona-Mitu, former United States Peace Corps Medical Officer, Roxana Șotreanu Psiholog Clinician, Fondator Fundația Siguranță Auto Copii, Alex Grecu, Om de Media & Creator de Conținut, Inspector Costea Claudiu, Brigada Rutieră și subsemnata în calitate Ambasador al Fundației Siguranță Auto Copii. Împreună suntem gata să vă răspundem corect și imparțial tuturor întrebărilor legate de transportul în siguranță al micilor pasageri.
📍Tot aici veți găsi testări/instalări gratuite scaune auto copii dar și concursuri de instalare scaune auto pentru copii.
20220518 143401 0000

De la ora 14.00 voi fi prezentă și cu singura carte de la noi din țară despre siguranța micului pasager ‘Bebe nu stă în scaun’ și tot aici am o surpriză despre care abia aștept să vă povestesc.

👉Ce spune Drd. Gabriela Maalouf, psiholog despre povestea ‘Bebe nu stă în scaun’:
‘Stiu că nu se începe cu NU….dar nu credeam să găsesc atâtea tehnici terapeutice într-o carte pentru copii. De la validarea emoțiilor, la autodezvaluire, la setarea cu blândețe a unor limite și câte și mai câte. Nu este ușor să reușești să ții un puiuț de om în siguranță sau cel puțin așa credem. Această carte ne oferă pe cât de simplu, pe atât de eficient soluții pentru a face călătoria unui micuț sigură, dar și plăcută.
Copilul se identifică cu personajul sau cu problema prezentată în poveste, fără să fie expus în mod direct. În interiorul poveștii există simboluri, pe care copiii le aud și le dezbat cu părinții, dar și le internalizeaza odată cu trecerea timpului și cu frecvența cu care părintele abordează problema. Această carte oferă soluții sigure dar și plăcute, pentru călătoriile cu mașina cu cei mici.’
Câți copii mai trebuie să moară nevinovați pentru a schimba lucrurile și a conștientiza pericolele?
Viața e o bucurie!
Ana Maria
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!