‘O să postez periodic rezultatele unor studii pe tema crizei de sarcină, a presiunii pentru avort și a consecințelor avortului asupra femeii, sperând că astfel mai mulți cititori vor trece dincolo de afirmații care par vestitorii binelui și ai libertății, dar care acoperă presiuni teribile asupra femeilor însărcinate și consecințe neînchipuit de tragice. Dincolo de „avortul este un drept”, „avortul e sigur”, „avortul este alegerea mea”, multe vieți de femei au fost și vor fi afectate profund. Mai multă cunoaștere va naște mai multă empatie și sprijin!
🌿Studiu din SUA: 73,8% dintre femeile care au solicitat consiliere post-avort afirmă că s-au confruntat cu presiunea de a face avort.
🌿Un studiu publicat în 2017 de Priscilla Coleman și alții la care au participat 987 de femei care au solicitat consiliere post-avort în centrele de sprijin pentru criza de sarcină a constatat următoarele:
• 73,8% dintre participantele la studiu au afirmat că s-au confruntat cu diferite forme de presiune pentru a avorta;
• 58,3% dintre participante au afirmat că au făcut avort sperând că îi vor face fericiți pe alții;
• 66% dintre participante au afirmat că au simțit în inima lor că fac o greșeală atunci când au făcut avort;
• 67,5% dintre participante au spus că avortul a fost una dintre cele mai grele decizii din viața lor;
• 49,2% au considerat că fătul e o ființă umană în momentul avortului;
• 33,2% s-au simțit conectate emoțional cu fătul înainte de avort;
• 28,4% au avortat din frica de a nu-și pierde partenerul.
O observație pe baza studiului: în timp ce 73,8% dintre femeile care au participat la studiu au fost presate să facă avort, celelalte (26,2%) nu au fost presate și au ales liber. Unele femei aleg liber să facă avort, dar cu toate că alegerea lor a fost liberă, după avort regretă și solicită consiliere pentru depășirea traumelor post-avort. Faptul că cineva alege liber ceva nu înseamnă automat și că alege bine.
Priscilla K. Coleman, Ph.D., Kaitlyn Boswell, B.S., Katrina Etzkorn, B.S., Rachel Turnwald, B.S. “Women Who Suffered Emotionally from Abortion: A Qualitative Synthesis of Their Experiences” Journal of American Physicians and Surgeons Volume 22 Number 4 Winter 201’
Textul a fost preluat de pe pagina Alexandra Nadame și l-am preluat fix pentru că se potrivește cu faptul că la ultimele articole din această serie mi-au sărit multe femei că e doar în închipuirea mea că avortul este o traumă. Iată, că sunt și studii și specialiști care spun asta!
Multe femei se conving singure sau mai rău, încearcă să convingă pe alte femei că avortul este ok, că fătul este doar un sac de celule, că mamei nu i se întâmplă nimic. Dar nimeni nu vorbește despre riscurile la care se supune o femeie sau traumele pe care le poartă toată viața în suflet.
☘️Ce fac dacă am rămas însărcinată și nu am ajutor?
Știați că există centre și la noi în țară care oferă consiliere pentru femeile care rămân însărcinate și nu știu ce să facă?
Centrul de consiliere și informare ‘Sfanta Împărăteasa Elena‘ ajută femeile care trec printr-o criză de viață, adică nu știu dacă vor sau nu să păstreze copilul pe care îl așteaptă.
Există sprijin, există consiliere, există ajutor. Este suficient să îl căutăm.
‘Corpul meu, alegerea mea’ este despre cum îl protejezi de a îi face rău sau de a îl traumatiza.
De trei săptămâni curg poveștile voastre, unele cu final fericit, altele cu remușcări și răni adânci. Le-am strâns pe toate și cu acordul vostru, le voi publica în seria ‘Avortul este o traumă.’
Cine dorește să își împărtășească povestea cu alte mame, le aștept să îmi scrie pe [email protected]
Poveștile voastre pot inspira alte mame, pot vindeca suflete, pot fi pură terapie.
Mi-aș dori este să le citim, fără judecată și să ajutăm mama, indiferent de decizia ei, să se vindece.
Viața e o bucurie!
Ana Maria