Modele de mașină în care încap 3 scaune de copil

martie 24, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20211228 111214 1 01 1
‘Cum îți încap toți cei 3 copii în scaunele auto? Ce mașină aveți?’, este întrebarea pe care am primit-o cel mai frecvent în ultimii 3 ani.
Eu conduc o Mazda CX3, care este destul de micuță la capitolul spațiu, iar soțul o Skoda Superb, care este suficient de mare.
Până acum un an și jumătate, plecam în călătorii cu Achim pus în scaunul lui și acesta poziționat invers de mers pe scaunul din față dreapta, cu airbagul oprit. Da, există lege care dă voie astfel, până la 3 ani, dar ținând cont de cele 3 reguli de mai sus (RF, aribag oprit, scaun potrivit categoriei de vârstă dar și testat).
P 20220324 144759 1 01

Dacă nu știați cum dorm, ei bine așa au adormit azi cei mari 🙂🙂🙂

De când i-am schimbat scaunul auto cu un înălțător cu spătar lui Alexandru, ne-au încăput toate cele 3 scaune pe bancheta din spate, dar doar în mașina soțului.
Maria și Alexandru au înălțătoarea cu spătar Avova. (ea cu roșu, el cu negru), care au centuri de siguranță prinse în 5 puncte sau prins direct cu centura din mașină, atunci când copilul crește și nu mai încape în centură.
La noi Maria este cu centura din mașină și Alexandru încă în centura de la scaun. Achim este pus într-un scaun Britax Romer în care va sta încă un an. Cele două înălțătoare pot fi folosite până la 12 ani! Ceea ce înseamnă o investiție pe termen lung. Toate cele 3 modele au note foarte bune ADAC, pentru testele de impact, ceea ce pe mine mă face să simt că suntem toți în siguranță, în cazul vreunui accident.
P 20211228 111214 1 01 1

Cele 3 scaune

Cei de la Siguranță Auto Copii au publicat un clasament foarte fain pentru modele de mașini care permit 3 scaune și le-am cerut permisiunea de a le publica și eu pe site.
Evaluarea a fost făcută pe 332 de mașini, fiind realizată de către ADAC și verificând care sunt cele mai potrivite opțiuni pentru părinții cu 3 copii.
Pe lista scurtă au ajuns doar câteva modele:
📍Audi Q7 (suv)
📍Citroen Berlingo
📍Opel Combo
📍Citroen C4 Picasso și Grand Piccaso (van)
📍Citroen C5 Aircross (suv)
📍Citroen Jumper (bus)
📍Dacia Logan (berlina)
📍Ford Galaxy 2 (van)
📍Fiat Doblo (hkb)
📍Opel Zafira Life
📍Peugeot 5008
📍Peugeot Traveller
📍Renault Espace
📍Toyota Pro Ace Verso
📍VW Sharan
‘Atenție însă pentru că unii producatori auto declară scaunul din spate din mijloc pentru siguranța copilului drept „ nepermis ” (de exemplu Opel Zafira Tourer), deci trebuie să urmați recomandările din Manualul de Utilizare al autoturismului respectiv.
În unele cazuri, scaunele pentru copii ISOFIX cu picior anti-recul (sau dispozitiv anti-rotatie) sunt permise numai cu restricții (de exemplu nu se pot folosi în autoturisme cu compartimente de depozitare pe podea).
Recomandarea specială a experților de la ADAC este ca părinții care au 3 copii și intenționează să achiziționeze un autoturism nou pentru familie să meargă cu scaunele auto ale copiilor atunci când vor să probeze mașina pentru a se asigura că fac cea mai bună alegere și că pe lângă celelalte criterii extrem de importante precum siguranța, dar mai ales bugetul, noul vehicul este suficient de încăpător pentru toți membrii familiei.’
Eu vă recomand Centrele de testare Siguranță Auto Copii din București și alte orașe din toată țara (găsiți pe site-ul lor, toate orașele), de unde și eu am toate scaunele auto achiziționate și testate pe mașinile noastre de către singurii specialiști din țară (acreditați international în siguranța micului pasager). Tot de la aceste centre vă puteți închiria un scaun auto (dacă spre exemplu sunteți în vizită într-un oraș spre care ați zburat). Detalii găsiți AICI.
Nu, nu plecați cu ideea că mie nu mi se întâmplă. Există variante potrivite pentru toate bugetele, există scaune potrivite pentru toate bugetele, tot ce trebuie să faceți este să puneți siguranța copiilor pe primul loc!
Viața e o bucurie!
Ana Maria
🎀🎀🎀
\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: