Avortul este o traumă, episodul 8. Mama m-a dus la avort, deși eu nu voiam!

august 10, 2022

iconita

Ana Maria Ivan

P 20220810 165549 01

‘Bună! Aș vrea să-mi spun și eu povestea și nu e nevoie să-mi schimbi numele. Voi scrie exact prin ce am trecut și te-as ruga dacă se poate să o publici exact așa cum am scris.

Mă numesc Maria, am 25 de ani, sunt căsătorită și am 4 copii născuti și unul în cer.

La vârsta de 10 ani m-am mutat în altă țară cu familia. Am început școala și nu după mult timp am cunoscut un băiat care era cu 5 ani mai mare decât mine. Eram o copilă și el era primul meu iubit. Nu știam nimic despre relatiile sexuale, despre băieți și el a profitat din plin de asta. La vârsta respectivă eram foarte ușor de influentat plus că el era manipulator expert. M-am culcat cu el prima oară fără voia mea, nici nu știam ce se întâmplă în momentul respectiv și el, manipulator cum era, nu mi-a spus ce are de gând, m-a luat încet cu săruturi și atingeri cum o făcea de obicei și-mi spunea și mă asigura că nu se v-a intampla nimic.

Nu am rămas însărcinată după primul act, ci după muuuulllttt timp, aveam 12-13 ani când am rămas însărcinată.

Am aflat de la mama deși aveam bănuielile mele pentru că îmi intarziase menstruatia foarte mult. El a cumpărat câteva teste dar surpriză, nici unul nu a funcționat.

Până să mai fac un test, mi-a făcut mama. Cum? Simplu. Mi-a spus doar că are nevoie de urina mea pentru ceva controale de rutină. Clar nu am crezut-o, dar nu aveam de ales.

Mama știa de relația mea cu băiatul respectiv și a încercat prin toate mijloacele să rupă relația, dar nimeni nu se putea pune cu mintea unui manipulator expert care știa cu exactitate cum să spele creiere. Am ajuns la medic și îmi amintesc că la vizita respectivă primul lucru pe care l-am aflat a fost că sunt însărcinată și pe lângă testul de sarcină, mama a venit cu niște copii de la conversațiile mele cu el unde discutam că nu mi-a venit menstruația și că e o posibilitate să fiu însărcinată.

Eu nu am vrut să fac avort, dar mama mi-a spus clar că nu am de ales, dacă aleg să țin copilul mă dă afară din casă. Tata în schimb nu voia să fac avort, nu voia să omor un copil nevinovat și mi-a spus că mă va ajuta să-l cresc și să-mi continui școala. Când am fost la doctor, doamna doctor m-a întrebat ce vreau, iar eu i-am spus că nu vreau să fac avort, mama a sărit însă ca arsă și a spus că voi face avort chit că vreau, chit că nu vreau. Tata nu știa nimic pentru că mama s-a asigurat de asta. În ziua avortului mama a venit cu mine și înainte de toată procedură o asistentă a venit în salon și a zis: „vrei să spui ceva înainte sau să vorbești cu cineva?”

Înăuntru meu voiam cu disperare să strig că nu vreau să fac avort, dar privirea rece ca gheața a mamei și ochii ei plini de nervi și ură m-au înlemnit. Și astăzi mă gândesc că dacă aș fi avut curajul să o înfrunt pe mama, poate că astăzi aș fi avut 5 copii.

Îmi amintesc cu durere momentul când Tata m-a întrebat plin de griji și iubire ce fac, cum mă simt, cum merge sarcina și ce-mi face copilul. M-am uitat la el cu durere și l-am întrebat: „nu știi? nu mai sunt însărcinată, m-a dus mama să fac avort fără voia mea.” Tata a înlemnit și ochii i s-au umplut de lacrimi.

Am plâns zile și nopti până ramaneam fără suflare și singurul care a fost lângă mine a fost Tata.

Dragi părinți, vorbiți deschis cu copiii voștri despre relațiile intime și ce consecințe pot aduce. Fiți lângă copiii voștri și iubiți-i chiar și atunci când au greșit.

Vă spun din perspectiva unei fete de 12 ani că dacă mama nu m-ar fi amenințat, dacă nu ar fi țipat, urlat, înjurat și blestemat, poate că nu se ajungea atât de departe. La momentul respectiv voiam să fiu înțeleasă și voiam să vorbesc deschis dar nu aveam cu cine, nu aveam curajul. Voiam să îmi exprim propiile dorințe, dar nu aveam voie.

Eu m-am maturizat foarte repede și mama din păcate a încercat să oprească evoluția mea, și asta a dus la multe probleme. Dacă în loc să încerce să mă oprească să mă maturizez, ar fi încercat să înțeleagă, să accepte și să își facă curaj să vorbească cu mine despre relații intime, poate că singură mi-aș fi dat seama că nu e bine, dar atunci când partenerul e mai mare și manipulator, când corpul tău s-a maturizat de 10x mai mult decât creierul și când nu ai cu cine vorbi, atunci greșeala este inevitabilă.’

🌿De două luni curg poveștile voastre, unele cu final fericit, altele cu remușcări și răni adânci.

Le-am strâns pe toate și cu acordul vostru, le voi publica în seria ‘Avortul este o traumă’, așa cum vi le doriți, unele sub anonimat, altele cu numele vostru și datele voastre.

Cine dorește să își împărtășească povestea cu alte mame, le aștept să îmi scrie pe [email protected]

Poveștile voastre pot inspira alte mame, pot vindeca suflete, pot fi pură terapie.

Mi-aș dori este să le citim, fără judecată și să ajutăm mama, indiferent de decizia ei, să se vindece.

Viața e cum e. (Pentru această serie voi scoate mottoul obișnuit al blogului).

Ana Maria

Episodul 1. Iubitul m-a presat să fac avort și am fugit.

Episodul 2. Au trecut 10 ani și încă visez acest copil.

Episodul 3. Copilul meu a ajuns la gunoi.

Episodul 4. Faptul că cineva alege liber nu înseamnă și că alege bine

Episodul 5. Trăiesc deși mama a încercat să scape de mine de 3 ori.

Episodul 6. După un avort am rămas sterilă.

Episodul 7. Sunt un nemernic.

\

Shop

\

Lasă-te inspirată

Descoperă mai multe…

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d blogeri au apreciat: